Djur kan också dra nytta av en cannabis legalisering

Publicerad:
Hund i cannabis

Precis som människor, har många djur ett endocannabinoida systemet vilket innebär att de också kan dra nytta av cannabis. Här är fem underbara exempel på de positiva effekterna av cannabis i djurriket.

Cannabis för husdjur? Ja faktiskt – här är 5 djur som cannabis faktiskt kan hjälpa.

Hundar

Så gott som varje månad, kommer en ny berättelse om hur cannabis räddar en hund. I februari rapporterade bloggen ”Chi-Town Mommy Mayhem” historien om Leah, en 7-årig Grand Danois med skelettcancer. Lea fick den kommersiella produkten Canna Companion, en blandning som erbjuder phytocannabinoids och terpener i kapselform. Hon gick från att knappt kunna gå till att springa runt på gården och undvek också amputation. Leah lever nu också längre än förväntat.

Fåglar

Hampafrön ger protein och essentiella fettsyror till våra befjädrade vänner. Studier visar att de gillar smaken, och det stärker deras immunsystem också. Ett brittiskt ”mata fåglarna” initiativ år 2014 förespråkade att sprida hampa och cannabis frön på allmän mark. Symbolen för kampanjen var en typ av fink vars vetenskapliga namn är ”Carduelis cannabina” efter sitt favorit frö! Och en tysk studie från 2013 fann att kycklingar som matas en hampa-baserad kost lägger friskare, omega-3-rika ägg.

Hästar

Cannabis har använts för att behandla hästens skador sedan antiken. Idag finns Lame Away, ett kommersiellt tillgängligt icke-psykoaktivt läkemedel som erbjuder terapeutisk lindring av inflammation som traditionell medicin och andra alternativa terapier misslyckas med att tillhandahålla. Samtidigt använder företaget Plains Industrial Hemp den mjuka inre kärnan av cannabis stjälken till att göra häst strö, som har en absorptionsförmåga på sex gånger sin egen vikt, vilket gör att hästar får mer komfort i sina bås efter urinering. Den håller sig också betydligt mer dammfri än annat häst strö.

Apor

SIV, primaternas motsvarighet till HIV orsakar en form av aids i ”rhesus makak”, en av världens mest vanligaste art av apor. I en studie från Louisiana State University år 2014, administrerade forskare THC i 17 månader gamla manliga rhesus macaques infekterade med SIV. De primater som fick en dos två gånger om dagen hade genomgående högre antal friska celler. THC reducerade också virusmängd (SIV i blodet) och vävnadsinflammation.

Kor

Schweiziska bönder matade tidigare sitt boskap med välgörande och godartat hampa foder. Men år 2005, förbjöd det federala jordbrukskontoret denna praxis, efter att en statlig studie visat att THC passerade ner i mejerimjölken. Men den ”forskningen” gick ut på att ge THC piller till korna, och man använde inte samma hampa foder med låg THC-halt som faktiskt ges till nötkreatur. Enskilda jordbrukare klagade på förbudet, och rapporterade att kor som utfodrats med hampa foder var friskare och producerade mer mjölk.

Källa hightimes.com

Annons

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda