Rehabcenter behandlar framgångsrikt opioidmissbruk med cannabis

Publicerad:
Rehab

För över 40 år sedan introducerade Denise Kandel sin gateway-teori för världen. Kandel, en forskare vid Columbia University, publicerade en teori som visade att nikotin biologiskt är den mest potenta gateway-substansen av alla.

Sedan dess har flera studier visat att det inte finns något ”direkt samband mellan vanligt cannabisbruk och annat olagligt drogbruk”, vilket bekräftades av DEA i en rapport från 2016, och sedan också av den tidigare justitieministern Loretta Lynch förra året.

Trots dessa och andra evidens-baserade skäl är begreppet cannabis som en gateway-drog fortfarande djupt rotat i många människors sinnen och används ofta av den nuvarande justitieministern Jeff Sessions.

Under tiden försöker ett rehabiliteringscentrum i Kalifornien förändra denna uppfattning genom istället använda cannabis som en ”exit drug” för att hjälpa substansmissbrukare och styra dem mot full återhämtning.

High Sobriety är ett rehabiliteringscenter i Venedig Beach, Kalifornien, som erbjuder ”cannabis-inkluderande återhämtning” för sina patienter. Dom är först ut att integrera cannabis i beroendebehandling.

High Sobriety grundades av Joe Schrank, en 47-årig före detta alkoholist, som nu varit nykter i 20 år. High Sobriety var ett alternativ för dem som ”avvisade tanken att total avhämtning i AA” var det enda sättet att bota beroende.

Deras webbplats förklarar: ”Majoriteten av andra rehabprogram arbetar med att bota missbrukare och alkoholister. De flesta av dessa individer deltar i ett 12-stegsprogram, vilket de tror är den enda vägen som kan hjälpa dem att bli rena och nyktra”.

Enligt Schrank, en klinisk socialarbetare, journalist och politisk förespråkare, fungerar total nykterhet endast för cirka 25 procent av individerna, medan de återstående 75 procenten, som kanske har använt olika metoder för att bota deras beroende, är ovälkomna i konversationen om substansmissbruk.

High Sobriety erbjuder olika alternativ som inkluderar cannabis-inkluderande modaliteter. Det betyder att användare av droger med en känd dödlig dos, som kokain, heroin, metamfetamin, opioider och alkohol, inte blir ombedda att sluta utan något hjälpmedel. I stället ersätter de dödliga drogerna med cannabis, som är känd för att inte ha en dödlig dos.

”Cannabis kan hjälpa till i reningsprocessen, hjälpa till med obehag, sömnlöshet och influensaliknande symtom i samband med avtändnings-processen, samt minska eller eliminera behovet av andra droger”, sa Schrank.

Cannabisintaget övervakas noggrant av personal hos High Sobriety och är endast tillgänglig som behandling för patienter över 25 år och de som framgångsrikt har deltagit i abstinens-baserad återhämtning tidigare.

De får heller inte använda droger med en känd dödlig dos eller biverkningar som kan vara livshotande, till exempel alkohol.

Centret har mer än 10 förutsättningar som avgör om patienten uppfyller och kan dra nytta av cannabisutbytet.

Efter den första rehabperioden kan personen välja att fortsätta använda cannabis under medicinsk övervakning.

En studie gjord vid University of British Columbia (UBC) bekräftade vad High Sobriety har funnit genom en praktisk tillämpning: Droganvändare, särskilt de som är beroende av opioider och alkohol, kan dra nytta av att använda marijuana som en väg bort från farligare ämnen.

UBC-studien fann också att ”användning av cannabis inte verkar öka risken för skador på brukaren själv eller andra”.

Taggar Alkohol DEA High Sobriety Jeff Sessions Medicinsk marijuana Missbruk

Källa hightimes.com

Annons

THCJD Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda