Studie visar att marijuanabruk är associerat med lägre BMI

Publicerad:
BMI
A plate of marijuana between a fork and a knife

Marijuanabrukare har historiskt skildrats som lata. Men så är faktiskt inte fallet.

Många människor lever ett aktivt liv samtidigt som dom använder cannabis. Människor som äter rätt och motionerar regelbundet, men också konsumerar cannabis, är lika friska som någon annan. Det finns många exempel där ute på professionella idrottare som använder marijuana.

Resultaten av en studie som nyligen släpptes fann att regelbundet marijuanabruk är associerat med lägre kroppsmasseindex (BMI).

[quote]De försökspersoner som konsumerar cannabis mer än fem gånger per månad har i genomsnitt lägre kroppsmasseindex (BMI) än de som inte använder örten, enligt uppgifter som publicerats på nätet i tidskriften Archives of Osteoporosis.

Forskare vid Oregon Health and Science University fann ett samband mellan cannabis och en mängd olika hälsoresultat hos 4,743 deltagare i åldern mellan 20 och 59.

Författarna rapporterade, att ”storkonsumenter av cannabis hade ett lägre medelvärde i BMI jämfört med andra icke-brukare, med en genomsnittlig BMI på 26,7 kg / m hos burkarna och 28,4 kg / m för icke-brukare”.[/quote]

Detta är inte första gången en studie har nått denna slutsats. Studien fann också inget samband mellan marijuanabruk och minskad bentäthet. Marijuanabruk har faktiskt förknippats med stimulerande effekter på ben!

Taggar BMI Cannabisbruk Livsstil Studie

Källa weednews.co

Annons

CBD Buds

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda