Tyska forskare söker 25000 cannabisbrukare för att undersöka långsiktiga effekter

Publicerad:
Medicinsk marijuana

De som valts ut för studien skulle förhoppningsvis få tillåtlse att röka marijuana lagligt.

Forskarna från ”Research Initiative on Cannabis Consumption” försöker få godkännande från den tyska regeringen att rekrytera 25 000 cannabisrökare för en forskningsstudie. Organisationen hoppas kunna utföra forskning för att analysera de långsiktiga effekterna av cannabisbruk.

Den tyska regeringen legaliserade medicinsk marijuana för allvarligt sjuka tidigare i år, och forskargruppen anser att det nu är den perfekta tiden att undersöka effekterna av frekvent långsiktigt bruk.

”Den nya bedömningen kommer att gynna vetenskapen”, säger Marko Dörre, advokat och projektledare.

Forskarna tillåter inte någon under 18 år, folk som inte rökt innan, och alla med stor risk för missbruk eller psykiska problem från att delta i studien. Om de blir godkännda kan deltagarna välja upp till 30 gram cannabis per månad som vanligtvis reserveras för pateienter med medicinsk marijuana. Även om det för närvarande är okänt huruvida tyska tjänstemän godkänner studien, har 2000 personer redan anmält sig.

”I Tyskland blir flera miljoner människor regelbundet berusade av cannabis”, sa Dörre. ”Det är dags att vetenskapen blir mer engagerad i personligt bruk”.

I Tyskland tycks Berlin vara en het plats för cannabisreform. I november 2016 började tre politiska partier i Berlin samarbeta om ett pilotprojekt för att delvis legalisera cannabis för personligt bruk.

Cannabis är den klart mest använda olagliga substansen i Tyskland. En ny undersökning visar att 6,1 procent av tyska vuxna och 7,1 procent av tonåringarna använde cannabis 2015.

Taggar Berlin Cannabisbruk Cannabisrökning Medicinsk marijuana

Källa merryjane.com

Annons

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda