Colorados cannabisförsäljning toppar 750 miljoner dollar i mitten av 2017

Publicerad:
Apotek

Cannabisförsäljning till och med juni 2017 är 25,7 procent högre jämfört med första halvåret 2016.

Halvvägs fram till 2017 samlade Colorado’s återförsäljare av marijuana in mer än 750 miljoner dollar i försäljning, enligt de senaste skatteuppgifterna från staten.

Omsättningen av både medicinskt och personligt bruk, försäljningen av buds, ätbara produkter och koncentrat till och med juni 2017 har ökat 25,7 procent jämfört med första halvåret 2016 visar beräkningarna.

Den kumulativa försäljningen som gjorts till och med juni motsvarar nästan 116 miljoner dollar i skatteintäkter och licensavgifter för staten.

Colorado Department of Revenue publicerade på torsdagen en rapport om marijuanaförsäljning och punktskatter. Rapporten återspeglar i hög grad försäljningen som gjordes i juni, men kan innehålla en viss avvikelse baserad på ofullständig eller sen avkastning från föregående månader.

Utan någon större avvikelse i avkastningen verkar juni vara nära en rekordmånad för Colorado’s marijuanabutiker, med 131,65 miljoner dollar i total försäljning. Det följer rekordet på 131,69 miljoner dollar som nåddes tidigare i mars, men uppnådde då 100 miljoner dollar per månadsförsäljning i 13 månader.

Transaktioner för personligt bruk svarade för 95,54 miljoner dollar, eller mer än 72 procent av juniförsäljningen. De 36,10 miljoner dollar som inkommit för medicinska marijuanaprodukter ligger fortfarande i linje med medelvärden för 2016 och 2017.

Medans Colorados marijuanaindustri fortsätter att mogna, förväntas den årliga tillväxttakten sakta minska, har analytiker sagt.

Taggar Cannabisbruk Cannabisindustrin Colorado Marijuanaförsäljning

Annons

THCJD Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda