Hawaiis första medicinska cannabisapotek säljer slut under första veckan

Publicerad:
Medicinsk marijuana

Mindre än en vecka efter att Maui öppnat sitt första statslicensierade medicinska marijuana-apotek, minskas nu öppettiderna, eftersom efterfrågan på produkter överstiger utbudet.

Maui Grown Therapies säger att de hade förväntat sig den senaste batchen av blommor skulle godkännas i statslaboratoriet efter lördagen, men det skedde inte, rapporterade Maui News. Företagets tjänstemän sa att det sålde sitt första parti certifierade blommor i lördags.

Maui Grown Therapies öppnade i tisdags för en vecka sedan. Företagets tjänstemän säger att apoteket bara kunde sälja blommor – vilket resulterade i utarmade blomlager i Maui och ”besvikna patienter”.

Företaget sa att det behöver hälsodepartementets statliga laboratoriesektion ”för att hjälpa till att avveckla en eftersläpning av produkter så Maui-patienter kan få tillgång till kvalitetssäkrade medicinska cannabisprodukter”.

Det kommer att vara stängt måndag och tisdag och återupptas på onsdag när produkter kommer att säljas till patienter som bokar besök via deras hemsida.

”Det är olyckligt att ett administrativt hinder av denna omfattning hindrar patienter från att få den hjälp de behöver”, säger Christopher Cole, chef för produkthantering hos Maui Grown Therapies. ”Vi hade planerat att öppna med ett komplett sortiment av derivatprodukter som koncentrat, oljor, kapslar och aktuella produkter, men i sista stund upptäckte vi att State Labs Division hade misslyckats med att certifiera ett laboratorium för att utföra testning av tillverkade produkter”.

Statskontoret hade stängt i lördags, och tjänstemän i hälsoavdelningen kunde inte nås för kommentar.

”Vi kunde tillgodose tusentals patienter med den mängd tillverkad produkt som vi för närvarande har tillgång till för test”, sa Cole. ”Även om vi godkändes av hälsodepartementet den 24 maj för att tillverka cannabisprodukter har restriktionerna på statens enda licensierade laboratorium hindrat oss från att erbjuda dessa produkter till våra patienter – och det är helt oklart för oss när detta kommer att förändras”.

Apotekets ursprungliga angivna öppettider var 10:00 till 7:00 måndag till lördag, nu har öppettiderna ändrats till middagstid till klockan 6:00, tills vidare.

Taggar Apotek Cannabismarknad Hawaii Medicinsk marijuana

Annons

THCPO Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda