Utah kan snart rösta för att legalisera medicinsk cannabis år 2018

Publicerad:
Medicinsk marijuana

Om allt går enligt planen kommer väljare i Utah att besluta om staten ska starta ett omfattande medicinsk marijuana-program, i valet nästa november.

Enligt Salt Lake Tribune har statliga tjänstemän gett cannabisgruppen Utah Patients Coalition grönt ljuset för att börja samla de signaturer som krävs för att få en plats på omröstningen 2018. Gruppen måste säkra 113.143 verifierbara signaturer före januari för att kunna fortsätta till nästa fas av kampanjen.

”Vi planerar att samla de första underskrifterna nästa vecka och vara färdiga före lagstiftningsperioden 2018 i januari,” sa DJ Schanz, kampanjens medordförande för Utah Patients Coalition, i ett uttalande. ”Våra volontärer – många av dem patienter eller vårdgivare själva – har varit redo och väntar ivrigt; Det känns bra att veta att vi kommer ha planerade evenemang under de närmaste veckorna för dem som har väntat åratal för det här”.

Initiativet skulle göra det möjligt för människor som lider av en rad allvarliga förhållanden att köpa cannabisprodukter, såsom ätbara, oljor och vape-material. I likhet med stater som Florida, Minnesota och New York, skulle programmet inte tillåta patienter att röka marijuana.

Arrangörer för Utah Patients Coalition kampanjen säger att de var tvungna att göra ett par mindre förändringar i förslagets språk för att göra det mer tilltalande för statstjänstemän. Den första förändringen handlar om skatteavdrag, medan den andra sätter begränsningar på mängden marijuana patienter skulle lagligen tillåtas att transportera.

Lagstiftare i Utah har haft ett antal chanser genom åren att godkänna ett medicinsk marijuana-program, men problemet har aldrig tagits på allvar.

Så länge frågan kommer med på omröstningen har medicinsk cannabis en chans att legaliseras 2018. En ny omröstning indikerar att 3 av 4 Utah-väljare skulle rösta positivt i frågan om medicinsk marijuana presenterades för dem under något val.

Taggar Medicinsk marijuana Utah

Källa merryjane.com

Annons

THCB Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda