Välj rätt cannabis strain för att gå ner i vikt

Publicerad:
THCV

Munchies för många den viktigaste anledningen till att bli riktigt berusad, och gör samtidigt att man måste vara uppmärksam att inte äta för mycket om man valt fel strain.

Det finns dock en viss del av cannabisplantan som fungerar som aptitnedsättande.

Denna molekyl kallas tetrahydrocannabivarin (THCV), och i sin rena form, verkar ämnet ha förmågan att dämpa den irrationella lusten att äta för mycket och även för att avvärja hunger.

THCV har blivit populär på sistone på grund av dess höga potens (och en fantastisk berusning), liksom dess lovande effekt att minska hungern istället för att framkalla aptit.

Som namnet antyder, är THCV lik sin cannabinoid kusin, tetrahydrocannabinol (THC); deras kemiska strukturer är nästan identiska, men deras skapande processer skiljer sig åt.

Forskarna säger att THCV kan vara ett nytt vapen mot fetma och hjälpa till att behandla typ 2-diabetes, samtidigt som ämnet sänker kolesterolhalten i blodet och fett i viktiga organ såsom levern.

Problemet är att THCV endast produceras i små mängder i cannabis, men finns ändå där.

Normalt är det dyrt och svårt att utvinna och en forskare beskriver THCV som nålen-i-höstacken, men vill inte att vi ska förlora hoppet.

Teewinot Life Sciences som sysslar med bioteknik, hävdar att de skulle vara det första företaget som kan replikera och producera denna dyrbara molekyl i kommersiella kvantiteter.

Tweewinot använder av en process som kallas biokatalys, vilket är användningen av naturliga ämnen för att påskynda kemiska reaktioner, för att det ska vara möjligt att tillverka cannabinoid molekyler i labbmiljö.

”Vår teknik tar bort de negativa faktorerna från plantan”, berättade Jeff Korentur, Teewinots VD, för Forbes. ”Vi producerar samma cannabinoid, som bara replikeras utanför plantan. De är identisk på alla sätt”.

THCV är psykoaktiv, men orsakar en mer psykedelisk, klar effekt i huvudet. Molekylen gör också att effekterna av THC känns mycket snabbare. Med detta sagt, avtar effekterna av THC också lite snabbare när THCV finns med i bilden.

Forskare är angelägna om att få tag på sådana molekyler till forskning och att de behöver stora mängder av en konsekvent produkt.

I väntan på Teewinot utvecklar sin aptitnedsättande formel, gissar vi på att massor av människor också vill hitta ”stora mängder” av produkten för att genomföra sina egna tester.

Populära strains som bland annat Tangie och Girl Scout Cookies sägs innehålla THCV. Några av de mest älskade och populära sativa strains i världen har hög THCV nivå.

Men tänk på att rus från cannabis strains som innehåller THCV, är snabbverkande, mindre långvarigt och anses även vara euforiskt.

Taggar BMI Diabetes THC THCV

Källa hightimes.com

Annons

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda