Australien legaliserar medicinsk cannabis i november

Publicerad:
Australien cannabis flag

Medicinsk cannabis blir lagligt, men strikt kontrollerad från och med november i år, enligt ett formellt beslut som fattades av Therapeutic Goods Administration denna vecka.

Det slutliga beslutet offentliggjordes på onsdagen, vilket banade väg för att cannabis ska legaliseras för medicinsk användning. Den federala regeringen arbetar just nu för att skapa en nationell tillsynsmyndighet.

Kliniska prövningar har visat att ämnen i cannabis kan hjälpa till att behandla kronisk smärta, spasticitet och potentiellt minska illamående relaterat till kemoterapi.

Men det kan fortfarande ta lite tid innan ett fullt fungerande system är på plats för att garantera att patienter kan få tillgång till cannabis och cannabisrelaterade läkemedel för att lindra deras lidande.

Lucy Haslam som kämpat för medicinsk cannabis, berättade att det slutliga beslutet var ett ”viktigt steg i processen”.

Mrs Haslam sade också att hon var bekymrad över att den lagliga cannabisindustrin kunde bli så ”bundna i byråkrati” att det inte skulle vara lönsamt.

”Jag är rädd att branschen kommer att bli så dyr att patienterna inte kommer att kunna få tillgång till den lagliga distributionen för ett överkomligt pris”, sade hon.

”Det finns också en hel del arbete att göra för att utbilda människor och läkare, som fortfarande kanske känner sig lite obekväma med att förskriva medicinsk cannabis till patienter.”

Det slutliga beslutet kommer efter federala parlamentet i år fick stöd till förändringar i lagen om narkotika, för tillåta att cannabis kan odlas och produceras lagligt i Australien för medicinska ändamål som en del av ett nationellt system.

Taggar Medicinsk marijuana

Källa theage.com.au

Annons

CBD Buds

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda