Nevada utfärdar distributions-licenser för cannabis till företag utanför alkoholindustrin

Publicerad:
Apotek

Nevada har beslutat att börja utfärda distributions-licenser för cannabis till andra företag än spritgrossister för att möta den enorma efterfrågan som pågått sedan den 1 juli då den lagliga försäljningen påbörjades.

Nevadas avdelning för beskattning meddelade denna vecka att de kommer att tillåta företag utanför alkoholindustrin att ansöka om distributions-licenser för cannabis.

Distributionsrättigheter har varit ett stort problem med statens utrullning av laglig cannabis, eftersom alkoholdistributörer har kämpat för rätten att vara ensama distributörer av cannabis.

Avdelningens talesman Stephanie Klapstein sa att de kommer börja granska cirka 80 ansökningar som de fick i maj från andra företag.

Den inledande omröstningsåtgärden som legaliserade cannabis i staten gav alkoholdistributörer exklusiva distributionsrättigheter under de första arton månaderna efter legaliseringen.

Tidigare i år beviljade statliga lagstiftare medicinska marijuana-apotek att börja en tidig försäljning av cannabis för personligt bruk, vilket ledde till en rättslig kamp mot alkoholindustrin, som krävde de exklusiva rättigheterna som lovades genom omröstningsåtgärden.

En Carson City-domare höll med alkoholindustrin och sa att staten behövde etablera formella kriterier för att avgöra om det inte finns tillräckligt med distributörer för jobbet.

Taggar Alkohol Apotek Cannabisindustrin Marijuanaförsäljning Nevada

Källa hightimes.com

Annons

CBD Buds

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda