Att blanda med tobak gör dig inte mer berusad – men hjälper till att skärpa minnet

Publicerad:
Tobak och cannabis

Myten att marijuana blandad med tobak skulle göra användarna mer berusade har blivit krossad av forskare.

Cannabisbrukare över hela världen har länge trott att en handfull tobak tillsammans med örten förbättrar ruset.

Men i den första studien av sin sort fann forskare inte några sådana effekter.

De noterade dock att blandningen av de två tillsammans kan bidra till att minska den potentiella minnesförlusten som kan orsakas av att röka cannabis.

Den nya undersökningen från University College London föreslog att detta kan bero på att nikotin tidigare har visat sig skärpa sinnet.

Eftersom legalisering av cannabis blir allt vanligare, sa forskarna att det är viktigt att alla förändringar i politiken överväger sambandet mellan tobak och marijuana.

Relaterade artiklar:

Därför bör du inte blanda cannabis med tobak
Inehåller marijuanarök mer tjära än tobaksrök?

Forskare fann också att cannabis och tobak tillsammans tillfälligt kan öka blodtrycket och hjärtfrekvensen.

Experter sade att resultaten är oroande, med tanke på de långsiktiga hälsoriskerna som redan är kända om tobaksrelaterade produkter, inklusive hjärtsjukdomar och olika former av cancer.

I USA blandar endast 8 procent av cannabisrökarna sina spliffar med tobak. I europeiska länder däremot uppskattar man att nästan 90% av cannabisrökarna blandar sina jointar med tobak.

Huvudförfattaren Chandni Hindocha, från universitetets kliniska avdelning för psykofarmaka sade: ”Det finns en ihärdig myt om att tobak tillsammans med cannabis skulle göra dig mer berusad, men vi fann att det faktiskt inte gör något för att förbättra den subjektiva erfarenheten”.

Överraskande lite forskning har gjorts om hur tobak kan ändra effekterna av cannabis.

Cannabisrökning Tobak

Källa:

Cannabis minskar diabetes och fetma

Trots att cannabisbrukare konsumerar i genomsnitt 600 kalorier mer per dag än icke-brukare, har de en minskad risk för fetma. Flera vetenskapliga studier visar att cannabisrökare verkligen är...