Ny undersökning visar att cannabis är mer populär än glass

Publicerad:
Glass

Om regeringen legaliserade cannabis nationellt i USA, skulle örten utklassa försäljningen av glass.

Den informationen kommer från en ny rapport från Marijuana Business Daily, som uppskattar att den totala efterfrågan på cannabis – det vill säga även den svarta marknaden – ligger på mellan 45 och 50 miljarder dollar.

Årligen står glassförsäljningen för endast 5,1 miljarder dollar, men den totala cannabisförsäljningen i USA skulle lätt överträffa det. Faktum är att cannabis också skulle överträffa försälningen av biobiljetter (11,1 miljarder dollar) och mellanmål som Doritos, Cheeto och Funyuns (4,9 miljarder dollar).

Om den federala regeringen legaliserade marijuana i landet, skulle försäljningen börja på ungefär samma nivå men skulle sannolikt stiga snabbt, allt eftersom cannabis blir mer accepterat och marknaden utvecklas. – Marijuana Business Daily

Det betyder att det inte skulle ta lång tid att också gå om försäljningen av cigaretter och eventuellt även ölförsäljningen.

Den lagliga försäljningen av cannabis under 2016 låg på 4 till 4,5 miljarder dollar, vilket slår försäljningen av strömmingstjänster för musik (2,5 miljarder dollar).

På rekreationssidan av verksamheten ser staterna som först legaliserade fortfarande en massiv tillväxt. Efterfrågan på marijuana är så enorm i detta land. – Chris Walsh, redaktör, Marijuana Business Daily

Även om vissa förutspått att efterfrågan kan avta, har den inte gjort det än. Det har faktiskt gått åt motsatt håll, eftersom försäljningen fortsätter att växa.

Med sådan försäljning fortsätter industrin att växa, vilket också har skapat fler jobb. Rapporten säger att cannabisindustrin sysselsätter någonstans mellan 165 000 och 230 000 arbetare, helt och deltid.

För att sätta det i perspektiv finns det nu fler cannabisarbetare än det finns bakare eller massageterapeuter i USA.

Något som rapporten också pekar på är dominoeffekten av alla dessa jobb, när de anställda spenderar sina intäkter på levnadskostnader, resor och underhållning, vilket hjälper andra lokala företag.

Rapporten uppskattar att för varje dollar som konsumenter spenderar på ett apotek skapas ytterligare tre ekonomiska fördelar i städer, stater och rikstäckande. Det är så många stater och kommuner som använder sig av skatteintäkterna från cannabis till sina budgetar.

Det finns emellertid en orolig skugga i horisonten, vilket var valet av Donald Trump. ”Det är definitivt den främsta oron för företag”, sa Walsh. Eftersom ökat tryck från justitiedepartementet skulle ha en betydande inverkan på framtida försäljning.

Taggar Cannabisförsäljning Glass Jobb

Källa herb.co

Annons

THCPO Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda