Cannabis kommer att bli nästa populära ingrediens för hudvård

Publicerad:
Kush kräm

Skönhetsindustrin älskar nya ingredienser – dom har sedan tidigare använt t.ex. Cochineal skalbaggar (hudkrämer, läppstift, etc.), fågelbajs för Geisha ansiktsmasker och valspya – eller ambra – för att göra parfym.

Enligt brittiska The Future Laboratory, kommer cannabis att bli nästa stora ingrediens för skönhetsindustrin, och kommer att användas i hud- och hårvårdsprodukter, smink och parfym.

”Växande stöd för en legalisering och en ökad medvetenhet om de potentiella fördelarna med cannabis är de drivande krafterna bakom denna ingrediens”, säger Victoria Buchanan, trendanalytiker på The Future Laboratory.

Bara marijuanans anti-åldrings och skyddsförmåga är tillräckligt för att det ska bli en huvudingrediens i hudvårdsprodukter, enligt två dermatologer som intervjuades av Huffington Post.

Antiinflammatoriska egenskaper och antioxidanter i cannabis neutraliserar solskador, sade New York-baserade Dr Bobby Buka, som dock betonade att leveranssystemet är kritisk.

När huden utsätts för kolväten i rök av något slag, cannabis eller cigaretter, kan det hindra celler som skapar nytt kollagen, som är avgörande för elasticitet.

Olja från hampafrön har varit en ingrediens i flera år och de helande fördelarna med cannabis i skönhetsprodukter är ingen hemlighet. Stora märken som Body Shop och Dr. Bronner har använt det som ett försäljningsargument i över ett decennium.

Ms Buchanan påpekade att cannabis redan har hjälpt till att ta fram nya dofter.

”Florabotanica av Balenciaga är en blommig doft som utvecklats på en ros tillsammans med cannabis, medan Cannabis Santal Fresh beskrivs som en sensuell träig doft”.

Så låt oss uppmuntra dermatologer, parfymtillverkare, botaniker, kemister, och även läkemedelsforskare att skrota de otäcka kemikalierna och istället producera fler och bättre produkter med en känd, säker och gammal ingrediens – cannabis.

Källa hightimes.com

Annons

THCH vape Sverige

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda