Cannabis ersätter inte alkohol enligt Colorado

Publicerad:
Alkohol och cannabis

En av de största motståndarna till en legalisering av cannabis har varit alkoholindustrin. I nästan varje stat där omröstningar om legalisering har varit på valsedeln, har alkohol organisationer varit bland de största bidragsgivarna till kampanjer som motsatt sig det.

”PAC som representerar 16 öl-distributionsföretag i Massachusetts, gav 25.000 dollar till Campaign for a Safe and Healthy Massachusetts, det gjorde att dom hamnade på tredje plats bland de största bidragsgivarna till anti-cannabis organisationer”, enligt en artikel i Intercept.

Artikeln noterade också att Arizona Wine and Spirits Wholesale Association donerade 10.000 dollar till en grupp som motsätter sig en legalisering, när en cannabis legalisering var på valsedeln i Kalifornien 2010. Och enligt en artikel i Huffington Post gjorde California Beer & Beverage Distributors en liknande donation på 10.000 dollar till en kommitté som organiserades för att motsätta sig lagförslaget.

Baserat på vad som hänt under de två år som cannabis har varit lagligt i Colorado, är rädslan att tillgängligheten på cannabis kommer att minska försäljningen av alkohol ogrundad.

Colorados skatteregister visar att alkoholförsäljningen i staten fortsätter att växa i samma takt som innan den lagliga försäljningen av marijuana började.

Enligt en studie av Divya Raghavan för finansiell rådgivning 2014, kunde stater väntas att dra in så mycket som 3 miljarder dollar i statliga och lokala skatter per år från laglig marijuanaförsäljning.

I november släppte Brewbound en rapport om sjunkande ölförsäljning i Washington, Oregon och Colorado. Rapportens metod för att samla in data har i stor utsträckning ifrågasatts, eftersom den bygger sina slutsatser på försäljningsställets information från skannern och en betydande del av marknaden i alla tre staterna har inte tillgång till skanner.

I en genomgång av rapporten noteras:

Vad som inte nämns är att all ölförsäljning minskat stadigt sedan den stora lågkonjuktionen. Enligt Beer Institute, ölindustrins lobbygrupp i Washington DC, har ölförsäljningen i volym minskat sedan den höga toppen på 213,3 miljoner fat under 2009 till 206,3 miljoner fat förra året.

Enligt Notte fick Washington 2014 in 29.910.000 dollar i skatteintäkter från ölförsäljningen och den siffran ökade till 30.800.000 dollar under 2015, utan en ökning av skattesatsen.

På samma sätt rapporterade Oregon Liquor Control Commission att statens bryggerier sålde 54,272 fat öl i juni 2015 månaden innan den lagliga försäljningen av cannabis började, och 62.800 fat i juni 2016.

Trots tydliga bevis fortsätter Brewbound att se marijuana som ett hot mot ölindustrin. I ett tal vid en Brewbound konferens i San Diego, berättade Vivien Azer, företagets VD och forskarassistent som specialiserat sig på dryck, tobak och cannabis sektorn, att legaliserad marijuana förstör ölindustrin.

Marijuana är nu lagligt för privat bruk i åtta stater, men motståndarna kommer inte att försvinna någon gång snart.

Taggar Alkohol Colorado Legalisera cannabis

Källa hightimes.com

Annons

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda