Skottland röstar ja till att legalisera medicinsk cannabis

Publicerad:
Skottland

Skottland har valt att lätta upp lagarna kring medicinsk cannabis och hjälpa människor som lider av svåra sjukdomar.

Delegaterna från Scottish National Party röstade, med en stor majoritet för att legalisera naturläkemedel. Många outbildade tjänstemän försökte bestrida motiveringarna för en legalisering, men sanningen regerade till slut.

Patienter som lider av multipel skleros, samt en mängd andra försvagande tillstånd, kommer nu att få tillgång till medicinsk cannabis istället för tunga beroendeframkallande läkemedel.

Laura Brennan-Whitefield som lider av multipel skleros, föreslog idén att legalisera medicinsk cannabis i Skottland. Hon visste att förslaget skulle få kritik från många olika håll, men visste också att landet skulle stödja behoven hos många patienter som lider av tillstånd som sin egen.

Även om många hävdade att medicinsk cannabis var onödigt och att det fanns bättre sätt för att kontrollera smärta, slutade Laura aldrig att insistera på vikten av naturläkemedel.

Bortsett från ett medicinskt behov, påpekade Laura att det är en extremt orättvis handling att åtala de personer som redan har försämrats av landets hårda metoder för att testa huruvida någon är medicinskt funktionshindrad.

Enligt hennes vittnesmål är det omänskligt att åtala dessa patienter.

Vi som en utvecklad västerländsk nation är på väg att komma efter i tiden. Jag talar om några av de mest utsatta människorna i samhället som haft den extra oturen att gå igenom DWP:s omänskliga bedömningsförfaranden för handikappersättning. För att sedan märka dem som brottslingar för att ha försökt höja sin livskvalitet.

När någon försöker att omstrukturera systemet, kan de förvänta sig motstånd från en mängd olika krafter. I Lauras fall kom den starkaste oppositionen från Audrey Doig, en rådgivare från Renfrew.

Audrey ville inte bara sätta stopp för medicinska cannabisanvändare, hon sa också att om de skulle träna med mer, skulle de inte ha dessa sjukdomstillstånd eller biverkningar alls.

Hon framförde också sina outbildade argument om att cannabis är en inkörsport till tyngre droger, efter att ha bevittnat att hennes kusins hjärna ”förvandlats till mos” efter att ha rökt en joint och sedan blir blivit beroende av tyngre ämnen.

[quote]Det finns alternativ till smärtstillande, en hel del läkare rekomenderar i grund och botten träning för att få dig i form. Det är rätt väg att gå människor. Stoppa alla dessa smärtstillande medel. Gå till ett fitnesscenter. Läkarna testar det nu och det fungerar för hjärtpatienter, kärlkramp och det fungerar för MS-patienter också. Jag vill inte se det här bli godkänt bara för att få en annan form av medicinering.

Jag vet att ”MS-kort” spelas här, men det är inte bara MS det ska användas till. Jag är ledsen, men det är sant.[/quote]

Audrey blev faktiskt utbuad av publiken innan hon lämnade scenen. Hennes hårda kommentarer gjorde många i publiken förbryllade, särskilt de som knappt kan röra sig på grund av svåra former av MS.

Att säga åt dem att träna mer kan liknas vid att säga åt en blind person att öppna sina ögon mer. Att träna den rörelseförmåga dessa drabbade har kvar är viktigt, men att bara använda träning som behandlingsform utan andra läkemedel gör liten eller ingen skillnad alls.

Trots Audreys mindre övertygande argument, röstade SNP konferensen till förmån för att legalisera medicinsk cannabis för patienter som lider av dessa försvagande tillstånd. Drabbade kommer inte längre behöva frukta åtal för att ta sin medicin.

Taggar Desinformation Medicinsk marijuana Multipel skleros Propaganda

Källa herb.co

Annons

HHCPO Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar