Cannabisföretag i Massachusetts gör 4/20 till en betald semester

Publicerad:
Joint
Man med guldklocka och tatueringar på fingrarna eldar på en joint.

Ett cannabisföretag i Massachusetts har förklarat 20 april – eller 4/20, den internationella högtiden för marijuana-entusiaster – som en betald semester för alla anställda.

Temescal Wellness, som driver tre cannabisbutiker i staten, sade i ett uttalande att dom ville låta sin personal ”kunna fira den viktiga högtiden själva”.

Numret ”420” har en speciell betydelse bland cannabisanvändare, även om dess ursprung är mystiskt. Det var en grupp på 5 elever vid San Rafael gymnasiet som kallade sig ”Waldos”. Smeknamnet kom från deras favoritplats, en vägg i närheten av high school. Gruppen hade hört talas om en hemlig cannabisodling i närheten av San Reyes halvön och de kom överens om att träffas vid en staty av Louis Pasteur nära skolan för att söka efter plantorna. Gruppen skulle mötas vecka efter vecka på samma plats vid samma tidpunkt, de brukade åka i sin bil och röka joint efter joint när de skulle söka efter den mystiska marijuanagrödan.

”Four-Twenty” blev deras cannabiskodord, och termen har sedan dess spridit sig mycket som en stand-in för marijuana.

20 april reserveras nu som en dag för att fira cannabis av dem som använder örten. Det finns ofta festivaler, specialerbjudanden vid cannabisbutiker och andra fester planerade på det datumet.

”Medan 4/20 är en av våra mest lönsamma dagar, hoppas vi att detta gör det till en betald semester för vårt team och höjer det som en dag för alla att fira cannabis och samhället runt det.”, sade Sian Leininger, Temescals chef för detaljhandels- och kundengagemang, i ett uttalande.

4/20 är en dag för att visa uppskattning, kärlek och respekt för cannabis och dess makt att hjälpa till att förstärka den hälsa och lycka som människor upplever i deras dagliga liv

Temescal påstår sig vara det första cannabisföretaget nationellt som förklarat 20 april som en betald semester. Men med tusentals butiker och andra cannabisföretag som verkar i stater över hela landet är det en svår prestation att verifiera.

Temescal har medicinska och butiker för privat bruk i Pittsfield, Hudson och Framingham. Anställda där, och på företagets produktionsanläggningar i Worcester och North Adams, samt de som arbetar på företagskontoret i Framingham beviljades alla den nya betalda semestern.

”För oss är det en dag att fira våra anställda, vars passion, kunskap och verkliga engagemang inspirerar deras oöverträffade service till våra kunder och i vårt samhälle alla andra dagar på året”, sa Leininger.

Senast ändrad:

Taggar 420 Cannabisförsäljning Semester Temescal

Källa masslive.com

Annons

THCH vape Sverige

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda