Nya data visar att nästan 60% av amerikanerna vill legalisera marijuana

Publicerad:
Cannabisblad

Äldre republikaner är den enda amerikanska gruppen som fortfarande stöder ett förbud av cannabis.

Nya siffror från General Social Survey (GSS) som kommer ut vartannat år, visar att fler amerikaner än någonsin tycker att cannabis ska vara lagligt.

Bland data om vapeninnehav och hur de känner för kommunister som undervisar i offentliga skolor, visade undersökningen att 57% av amerikanerna 2016 tycker att ”marijuana bör göras lagligt”.

Folk som stödjer en cannabis legalisering ökade med 5% från 52% i undersökningen från 2014. Om man tittar på data från samma undersökning 1990, då endast 16% av amerikanerna ville ha en legalisering, är det lätt att se hur landets inställning till cannabis nyligen har förändrats.

När man sorterar efter åldersgrupp, blir det ännu mer uppenbart att när millenniegenerationen får mer att säga till om, kommer en legalisering ske. Den enda åldersgrupp som med en majoritet motsätter sig en legalisering är dem som är 65 år och äldre. Omvänt ser det ut för millenniegenerationen, eller 18-34-åringar, där 65% stödjer en legalisering.

Siffrorna ser ungefär samma ut om man kollar på politik, där republikaner endast var 40% positivt inställda, medan över 60% av demokraterna stödjer en legalisering.

Om man sorterade på ras, kön eller civilstånd, var siffrorna i stort sett desamma, med ett stadigt 50-60% stöd i de olika grupperingarna.

Men den sista delen av amerikanerna som fortfarande stöder förbudet av marijuana råkar vara de människor som för närvarande har kontroll över landet. Fast den nya GSS undersökningen visar ändå på en hoppfull framtid i kampen för en cannabis legalisering.

Taggar Legalisera cannabis

Källa merryjane.com

Annons

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda