Cannabisolja räddade lidande mor från självmordsförsök

Publicerad:
Cannabisolja

Cannabis har en bevisad förmåga att rädda liv. På liknande sätt kan örten också stoppa en person från att ta sitt egna liv.

En australisk kvinna gick så långt som att planera sitt eget självmord på grund av sin outhärdliga smärta. Men tack vare cannabisolja, är hon nu befriad från dessa tankar. Hon kan nu sova lugnt, bättre än hon har gjort på åratal.

Trots att Australien har legaliserat cannabis för medicinska ändamål, är det fortfarande ganska svårt för många människor att få tillgång till örten. Vissa individer har inget annat val än att vända sig till den svarta marknaden för lindring, inklusive den kvinna som en gång var redo att avsluta sitt liv.

Enligt The Australian Bureau of Statistics, är självmord ett framträdande folkhälsoproblem. Faktum är att under en period på fem år från 2011 till 2015, var det genomsnittliga antalet självmord 2687 per år.

En kvinna från New South Wales, som vill förbli anonym, började uppleva självmordstankar på grund av sin outhärdliga smärta i magen, som kom efter att hon genomgått två canceroperationer för sin njure.

Självmord var inte bara något hon tänkte på, hon gick också så långt som att planera sin egen död. På grund av hennes svåra smärta vände hon sig till tunga smärtstillande medel. Tyvärr gjorde de bara saken värre.

Jag hade inte bara självmordstankar, jag gick direkt till planeringsfasen.

Slutligen beslutade den lidande modern att söka ett annat alternativ från den svarta marknaden. Det alternativet var cannabisolja.

Efter att ha tagit cannabis olja, såg hon omedelbara resultat.

Omedelbar lättnad. På natten efter att jag tog min första dos hade jag den bästa nattsömnen på tre år.

Tack vare cannabisoljan kan hon nu gå tillbaka till ett normalt liv som mamma. Hon kan även arbeta igen. Men viktigast av allt, känner hon inte längre behovet av att ta sitt eget liv för att undkomma smärtan.

Trots den lättnad som cannabisolja har gett henne, betraktas hon fortfarande som en brottsling för att hon vänder sig till den svarta marknaden för sin medicin. Även om Australien legaliserade medicinsk cannabis förra året i november, finns det en massa människor som hävdar att det fortfarande är svårt att få tillgång till örten.

Lucy Haslem förlorade sin son Daniel till cancer 2015. Men det är hans historia som ledde till att regeringen i New South Wales avkriminaliserade små mängder medicinsk cannabis för cancerpatienter.

Under de senaste två månaderna, har regeringen gjort husrannsakan hos två av Australiens största medicinska leverantörer av cannabis.

Tills regeringen kan leva upp till lokala behov och förväntningar, kommer cannabis fortsätta att rädda liv trots hot om åtal.

Taggar Cancer Cannabisolja

Källa herb.co

Annons

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda