Försäljare av laglig marijuana säljer inte till ungdomar

Publicerad:
Rökande ungdom
Girl with a joint

Åldersgränser i stater som tillåter laglig marijuana, är ett effektivt sätt att hålla cannabis borta från minderåriga, enligt ny data publicerad i Journal of Studies of Alcohol and Drugs.

Ett team av forskare från Kalifornien, Colorado och New Mexico undersökte om licensierade cannabisförsäljare skulle sälja till minderåriga köpare som misslyckats med att visa bevis för sin ålder.

Författarna rapporterade, ”man följer de lagar som begränsar försäljning av marijuana till privatpersoner på 21 år eller äldre med ett giltigt ID, till extremt hög grad och möjligen till högre grad än med restriktioner för försäljning av alkohol”.

De drog slutsatsen: ”Den lagliga marknaden kan i dagsläget inte vara en direkt källa för marijuana till minderåriga personer”.

Liknande bedömningar på andra platser har också visat att den överväldigande majoriteten av återförsäljare vägrar sälja marijuana till personer som uppenbart är minderåriga.

I ett par studier publicerade tidigare i veckan från Columbia University, rapporterade forskare att förändringar i cannabis lagliga status ”inte ska förknippas med mer marijuanabruk bland ungdomar”.

Taggar Åldersgräns Cannabismarknad Colorado Kalifornien New Mexico Tonåringar

Annons

CBG9 Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda