Mamma kom igenom Dublins tull trots att hon deklarerat medicinsk cannabis

Publicerad:
Charlotte Caldwell

Tullen misslyckades med att åtala Charlotte Caldwell för illegal cannabis efter att hon meddelat att hon tänkte ta med det på flyget från Los Angeles till Dublin.

En mamma har tillåtits att ta med olaglig cannabis på en flygning mellan Los Angeles och Irland, efter att tullen misslyckats med att åtala henne för medicinen.

Charlotte Caldwell kom till Dublins flygplats, med sig hade hon utskriven medicinsk cannabisolja – som är förbjudet i Irland.

Hon behöver cannabisolja för att hålla hennes svårt sjuka sons, potentiellt dödliga, epileptiska anfall under kontroll.

Charlotte, från Castlederg i Irland, hade rest med hennes sjuka son Billy och hennes äldsta barn Kyle från Los Angeles under natten.

Tvåbarnsmamman hade genom Belfast Live meddelat att hon skulle föra in förbjuden cannabisolja i Irland och att hon skulle deklarera medicinen i tullen.

Men när hon gjorde det, blev det inget åtal från tjänstemännen, hon behövde heller inte besvara några frågor så Charlotte och hennes söner promenerade genom dörrarna till väntande media och supportrar.

”Jag kände mig orolig när vi lämnade planet men jag visste att det var rätt sak att göra”, sade Charlotte.

”Så jag stannade vid tullen och deklarerade Billys cannabismedicin och allt vi fick höra från tulltjänstemännen var orden: Tack, kan du fortsätta”.

”Det kändes som om dörren bokstavligen öppnats för oss, det kändes som om vi redan har legaliserat medicinsk cannabis, det kändes som en seger för sunt förnuft”.

Billys bror Kyle flög till Los Angeles igår för att hjälpa 11-åringen och hans mamma hem till Castlederg.

Charlotte sa: ”Vi gick ut från Dublins flygplats, bara tittade på varandra och log”.

”Vi hade gjort det, men nu är vi på väg till Nordirland och vi måste hålla våra andetag medans vi kör över gränsen. Om jag får ett samtal från polisen i morgon då blir det så. Jag hoppas inte och i alla ärlighet, tror jag inte det kommer att hända”.

”Tiden är rätt för förändring och förändring är det rätta att göra”.

”Vi är nästan hemma och vi kommer att behöva åka tillbaka till Los Angeles för en ny behandling om ett par veckor, men det är lättare att klara det om vi kan känna oss trygga i vårt eget hem, i vårt eget land, och i vetskap om att Billy inte kommer att få se oss i fängelse och separerade från honom”.

”Vi har alla kämpat hårt och vi har vunnit den första omgången, vi kommer att fortsätta tills lagen ändras för alla”.

”Jag vill att alla människor som stöttade oss på något sätt ska veta hur tacksamma vi är. Vi är uttröttade, men upprymda, glada och tacksamma att vara hemma”.

Pat Doherty, parlamentsledamot för West Tyrone, och Dr John Burton väntade på Dublins flygplats för att välkomna familjen.

Han sa: ”Billy är helt fantastiskt, det blev inga problem för dem här och de kom säkert igenom tullen, det är goda nyheter.

”Det här är bra för Billy, nästa stora utmaning är om åtta till tio veckor borta i Amerika”.

Taggar Barn Cannabisolja Dublin Epilepsi Los Angeles

Källa mirror.co.uk

Annons

HHCPO Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda