Massiv cannabisodling hittad i brittiska regeringens bunker

Publicerad:
Brittisk bunker

Tre brittiska män har åtalats för drog- och slaveri brott efter upptäckten av en enorm cannabisodling gömt inuti en atombombsäker bunker.

Polisen säger att de beslagtog plantor till ett värde av uppskattningsvis 1,6 miljoner dollar.

Bunkern som tidigare tillhörde försvarsministeriet, byggdes på 1980-talet för att skydda viktiga lokala personer och regeringstjänstemän i händelse av en kärnvapenattack.

I den underjordiska bunkern hade nästan alla 20 rum omvandlas för cannabisproduktion och dom kärnvapensäkra dörrarna förblev intakta, vilket innebar att polisen inte kunde komma in utan fick vänta utanför tills de tre männen lämnat bunkern och använt sina hemliga nycklar för att komma in.

De tre männen åtalades för konspiration eftersom de hållit personer under slavliknande förhållande, och för att ha använt el utan tillåtelse samt att de producerat en stor mängd cannabis.

Odlingen var bemannad av tre tonåriga vietnameser och en vuxen som arbetade under slavliknande förhållanden, säger polisen. De släpptes från häktet utan åtal efter att ha berättat att de hade hållits där mot deras vilja.

En talesmannen för polisen i Wiltshire beskrev levnadsförhållandena i bunkern, som ”dyster för vem som helst, men ännu mer för en 15-åring”.

Den övergivna bunkern är inte den märkligaste plats brittiska polisen har upptäckt illegala cannabisodlingar i år. Tidigare denna månad upptäcktes 50 mogna plantor på Legolands temapark.

I England ligger maximistraffet för dem som grips med att odla cannabis, upp till 14 år i fängelse och obegränsat med böter.

Taggar Cannabisodling

Annons

THCH vape Sverige

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda