Frankrike ser en ökning av oavsiktliga cannabis-intoxikeringar hos småbarn

Publicerad:
Hasch

Mellan 2004 och 2014 såg Frankrike en fördubbling av oavsiktliga cannabis-intag vid pediatriska akutavdelningar.

Tidigare i år presenterade franska presidenten Emmanuel Macron och den nyvalda regeringen sin plan att avkriminalisera innehav av cannabis. Nyheten välkomnades av landets cannabisanvändare, och nu är Frankrike en av dem som har mest brukare i hela Europa.

Men Frankrikes nya framsteg mot en legalisering kan dämpas av en ny studie som tyder på att fall där småbarn råkat få i sig potent cannabis och fått åka till akuten, ökar.

Mellan 2004 och 2014 ökade oavsiktliga cannabis-intag hos franska pediatriska akutavdelningar med mer än dubbelt. Forskningen visar en ökning med 133 procent i dessa typer av fall bland barn under 6 år. Det har förekommit 235 rapporterade barn som har blivit inlagda för cannabisrelaterad intoxikering, som visat olika symtom som dåsighet, anfall, förändrat medvetenhet och eufori.

Av de totala besöken på akuten var mer än 70 procent under 18 månader gamla. Hasch, den mest populära formen av cannabis i Frankrike, var orsaken till berusningen i 169 fall.

”Jag blev överraskad av ökningen av intagna för oavsiktlig cannabisförgiftning bland småbarn och ökningen av allvarliga fall där barn hade ätit en del eller en hel hartspinne”, säger doktor Isabelle Claudet, chef för akutavdelningen för barn vid Hopital des Enfants i Toulouse och ledande författare till studien.

Medan en majoritet av barnen hade lättare symtom som dåsighet eller eufori, togs 35 procent av de berusade småbarnen till akutrummet för mer allvarliga problem, såsom komatös eller respiratorisk misslyckande. Dessutom har franska giftvårdscentralerna rapporterat en 312 procent ökning av dessa typer av cannabisrelaterade exponeringar.

Denna oroande trend har lurat långt bortom Frankrikes gränser, även Colorado har larmat, en stat med fullskalig legalisering. År 2014 rapporterade akutmottagningen på ett barnsjukhuset i Colorado att antalet barn som varit intagna för att oavsiktligt ha ätit cannabis ökat dubbelt på ett år. I sin tur fick denna information lagstiftare att införa strängare restriktioner för ätbar cannabis och införa tydligare märkningar på ätbara produkter.

I Frankrike är den mest använda cannabisformen hasch, en koncentrerad harts som har ökat kraftig i styrka. Under studietiden höjdes den mängd THC som hittades i landets hasch från 9,3 procent per gram till 20,7 procent per gram. Det här THC-hoppet kan stämma överens med den alarmerande ökningen av pediatriska akutbesök.

Men eftersom cannabisbruk fortfarande är olagligt i Frankrike, finns det lite som lagstiftare kan göra för att se till att cannabisen är säkert förpackad och barnsäker. Därför är det upp till föräldrarna att hålla sina haschbitar gömda säkert borta från sina barn.

Taggar Barn Colorado Emmanuel Macron Hasch THC

Källa merryjane.com

Annons

THCH vape Sverige

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda