Ny studie från Kalifornien visar att vaperök inte påverkar luftkvaliteten negativt

Publicerad:
Vape

Studien, genomförd av forskare från San Diego State University, finansierades av ett bidrag från National Heart, Lung, and Blood Institute (del av National Institutes of Health). Målet var att ange huvudkällorna för luftföroreningar inomhus och luftkvaliteten i bostäder.

Forskare tittade på 300 familjehem i San Diego. Alla studerade hem hade minst en rökare och ett barn under 14 år. Forskarna installerade partikelmonitorer på två platser i varje hem.

I tre månader överfördes data till forskargruppen om mängden fin-partiklar i husluften.

De uppmätta partiklarna var mellan 0,5 och 2,5 mikrometer i diameter. Vanligtvis kommer partiklar i dessa storlekar från rök och anat förbränt material.

Problemet med dessa partiklar är att de är tillräckligt små för att inandas djupt in i lungorna, där de kan orsaka andning och kardiovaskulära problem. På så sätt påverkar passiv rökning dem som bor med rökare.

Graduate student John Bellettiere, en medförfattare av studien, sa:

Vårt primära mål var att ta reda på vad som händer i hus som har högre nivåer av luftpartiklar och i sin tur till ohälsosamma miljöer för barn.

Forskarna intervjuade också deltagarna för att fråga om vilka aktiviteter som pågick vid vissa tillfällen.

Studiens ledande författare, miljöforskare Neil Kelpeis, förklarade:

Syftet med vår forskning är att i slutändan hitta effektiva sätt att främja rökfria bostäder och även hitta bra strategier för att minska exponeringen för föroreningar i hushållet. Resultaten från vårt arbete kommer att möjliggöra bättre utbildning och feedback till familjer.

Förvånande nog fördubblades partikelnivån nästan i hem där man rökte inomhus, i motsats till hem där man gick ut för att röka. Cigaretter var de värsta bovarna, men cannabisrök hade också en stor effekt, vilket tycktes överraska forskarna. Dom vet heller fortfarande inte om det finns någon verklig skada av att inandas cannabisrök eftersom cannabis inte verkar vara förknippat med cancer eller nedsatt respiration.

Stearinljus, rökelse, eldstäder, damning, sprayflaskor och stekning med olja ökade också partikelnivån och minskade luftkvaliteten.

Men i de 14,1 procent av hem där e-cigaretter användes var partikelantalet oskiljaktiga från de hem där ingen vaping ägde rum.

Vi observerade ingen uppenbar skillnad i den genomsnittliga partikelfördelningen mellan 43 bostäder som rapporterar någon elektronisk cigarettanvändning och de som inte rapporterat det.

Det är bara att ta och skaffa en vape verkar det som.

Taggar Cannabisrökning San Diego Tobak Vape-penna Vaporizer

Källa herb.co

Annons

THCH vape Sverige

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda