Tonåringar säger att marijuana blir mindre tillgänglig

Publicerad:
Rökande tonåring

Färre ungdomar rapporterar att marijuana är ”lätt” att få, enligt en analys som publicerades på nätet av amerikanska Centers for Disease Control (CDC).

Utredarna utvärderade de årligen insamlade uppgifterna från National Survey on Drug Use and Health, för åren 2002 till 2014. Forskarna rapporterade att andelen av de svarande i åldern 12 till 17 år som uppfattade marijuana att vara ”ganska lätt eller mycket lätt att få tag i” minskade med 13 % under denna tidsperiod. Bland åldrarna 18 till 25, minskade den upplevda tillgänglighet av marijuana med 3%.

Forskarna rapporterade vidare att ”sedan 2002, har förekomsten av marijuana bland amerikanska unga minskat” – en slutsats som stödjs av tidigare studier.

Däremot, rapporterade CDC en uppgång i användning bland vuxna. Dom medgav dock att denna ökning av konsumtionen inte har associerats med en parallell ökning av problematisk användning. Det har varit en ”stadig minskning av förekomsten av marijuanaberoende och missbruk bland vuxna marijuanaanvändare sedan 2002”, fann studien. De vuxna som stod för den största andelen ökad använding av marijuana under studieperioden var över 55 år.

En separat analys av de uppgifter som publicerats i tidskriften Lancet Psychiatry hittade heller ingen observerad ökning av marijuanaanvändning. En tidigare utredning av marijuanaanvändning sedan 2002, som publicerades tidigare i år i JAMA Psychiatry, rapporterade en minskning av andelen vuxna som rapporterar problem relaterade till deras marijuanaanvändning.

Taggar Cannabisbruk Forskning Tonåringar

Annons

THCJD Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda