NFL-spelare vill legalisera marijuana

Publicerad:
NFL

En ny ESPN enkät konstaterar att majoriteten av NFL-spelare vill göra marijuana lagligt – som alkohol.

När det gäller huruvida marijuana bör göras laglig över hela landet, är de flesta av spelarna i National Football League (NFL), för denna reform.

En ny enkät utförd av ESPN fann att 71 procent av NFL-spelare tycker att marijuana bör göras laglig i varje stat – ungefär som hur landet hanterar alkohol. Undersökningen kommer efter en nyligen genomförd Gallupundersökning som finner att 60 procent av den amerikanska befolkningen nu stöder legalisering av en beskattad och reglerad cannabisindustrin.

Tyvärr ogillar NFL fortfarande användningen av marijuana, även om det är bara är för medicinska ändamål. Det har varit några kontroverser under de senaste åren kring ligans anti-marijuana politik, med många gamla spelare som kommit ut och berättat att medicinsk marijuana har hjälpt dem minska deras beroende av farliga smärtstillande läkemedel.

Så det är inte en överraskning att ESPN:s opinionsundersökning visade att 58 procent av NFL-spelare uppger att en lagkamrat vid något tillfälle i sin karriär blivit beroende av smärtstillande läkemedel. Undersökningen visade också att omkring 46 procent av NFL-spelare sannolikt använder smärtstillande på en regelbunden basis.

En av de mest intressanta aspekterna av undersökningen är att 83 procent svarade att de har använt marijuana för att lindra symptomen av en hjärnskakning. Nya studier har visat att cannabis kan vara effektiv för att minska hjärninflammation.

I en ny intervju med ESPN, berättar före detta Baltimore Ravens spelaren Eugene Monroe, att hans användning av marijuana varit räddningen för många fysiska och psykiska skador han har fått utstå till följd av att spela amerikansk fotboll. Under sommaren donerade Monroe 80.000 dollar i hopp om att forskarna skulle kunna avgöra om marijuana är ett bättre alternativ till smärtstillande läkemedel. Sedan dess har han även gått så långt som att lämna en begäran till NFL i ett försök om att få ligan att slutligen tillåta att spelare får använda cannabis.

Hittills har ligan inte visat något stort intresse för att förändra inställningen.

NFL-kommissionären Roger Goodell sade tidigare i år att ligans förbud mot marijuana är ”rätt politik för tillfället”.

Jag förutser inte en förändring på kort sikt, men vi kommer att fortsätta att vara i kontakt med vår medicinska personal. Om det förändras, kommer vi att diskutera det”, sa han.

Intressant nog tror många att NFL inte är villiga att ändra sin inställning av marijuana, eftersom en av deras främsta sponsorer är alkoholindustrin. I november förra året undertecknade Bud Light ett kontrakt värt 1,4 miljarder dollar, för den exklusiva rätten att leverera öl till NFL fram tills 2022.

Taggar Alkohol Cannabisindustrin Hjärninflammation Hjärnskakning Legalisera cannabis NFL

Källa merryjane.com

Annons

CBD Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda