Tio miljoner fler amerikaner röker marijuana nu än för 12 år sedan

Publicerad:
USA cannabis flagga

Cirka 10 miljoner fler amerikaner röker marijuana nu än för 12 år sedan, har en ny studie i den brittiska medicinska tidskriften Lancet Psychiatry konstaterat.

Studien kommer efter att minst fem stater är redo att rösta om att legalisera marijuana för eget bruk, däribland Kalifornien, vilket anses vara en grundbult i kampanjen för en federal legalisering.

”Vi förväntade oss verkligen, baserat på annan forskning, att se en ökning i marijuanaanvändning”, sade sade Dr Wilson M Compton, en författare av studien och forskare vid National Institute on Drug Abuse. ”Det är väl känt i USA att de lagar som rör marijuana har förändras; vi har sett ett antal stater som skriver nya lagar för att tillåta marijuana för medicinska ändamål”.

I studien användes data från 596,500 undersökta mellan 2002 och 2014. USA:s nationella undersökning om droganvändning och hälsa vuxna att nå sina slutsatser om hur många amerikaner använder marijuana.

En av studiens viktigaste resultat är att mellan 2002 och 2014 har andelen amerikaner som sa att de rökte marijuana åtminstone en gång under det föregående året ökade från 10,4% till 13,3%.

Ökningen 2,9% motsvarar ytterligare 10 miljoner amerikaner som sa att de använde drogen minst en gång under det senaste året, vilket innebär att befolkningen som medgav användning från 21,9 miljoner 2002 till 31.900.000 2014.

En av de mest överraskande fynd, Compton sade, ”är hur många människor det finns att använda marijuana i en dag eller nära dagligen”.

Detta antal mer än fördubblats, från 3.900.000 till 8.400.000, eller 1,9% av den amerikanska befolkningen till 3,5% under samma period. Andelen vuxna som först provat marijuana ökade också, från 0,7% till 1,1%.

Men forskarna inte hitta en ökning av andelen amerikaner som missbrukade marijuana, en så kallad ”användning störning” i psykiatriska termer. Detta antal förblev oförändrad på 1,5% av befolkningen i allmänhet. Figuren motsäger en undersökning den federala regeringen släpptes förra året, som fann graden av människor som missbrukade marijuana ungefär fördubblats från 1,5% till 2,9% mellan 2001 och 2012.

”Våra resultat visade en kraftig ökning”, säger Deborah Hasin, professor i epidemiologi i psykiatri vid Columbia University. Hasin var huvudförfattare till nationella epidemiologisk undersökning om alkohol och därmed sammanhängande villkor, som fann den kraftiga ökningen av användningen störningar. ”Det är i linje med en kraftig ökning av människor som går till akuten med marijuanaanvändning, marijuana relaterad körning och dödliga bilolyckor, och Veterans Administration journaler”, säger Hasin.

Syftet med Lancet Psykiatrins studie var att bestämma huruvida skiftande attityder om marijuana påverkat amerikanernas uppfattning om skada, och därför användning av marijuana.

Forskarna fann amerikaner sågar marijuana som mindre riskfyllt, och att det mest brant attitydförändring hände runt 2007. Andelen amerikaner som säger att använda marijuana två gånger i veckan utgjorde en ”stor risk” för hälsan föll från 50,4% 2002 till 33,3% i 2014.

”Jag vet fortfarande inte varför 2007”, sade Compton. ”Jag kan inte tänka mig någon speciell händelse som inträffade under det året; det bästa vi har kommit fram till är lagarna började förändras tillräckligt för att se offentliga attityder förändras tillräckligt. ”

”När det gäller minskningen av de upplevda riskerna med cannabis, måste detta tas i sitt sammanhang”, säger Amir Englund, doktor i Cannabinoid Psychopharmacology, också vid Kings College London. ”Några kanske har tidigare trott klassiska cannabis skrämselpropaganda som” en Toke och du galen / bli heroinmissbrukare ”.

”Det skulle dock vara fel att tro att cannabis har inga risker”, säger Englund.

Pro-marijuana legaliserings grupper välkomnade studie publicerad i Lancet psykiatri, särskilt dess konstaterande att antalet personer som missbrukat marijuana inte hade ökat.

”Det belyser verkligen vad många människor redan vet är sant”, sade Mason Tvert, talesman för den pro-legalisering Marijuana Policy Project. ”Otaliga vuxna konsumerar marijuana ansvarsfullt och bör inte behandlas som om de är missbrukare.”

Forskarna drog slutsatsen att utvecklingen av ökad användning indikerade ”ett behov av utbildning när det gäller risken för att röka marijuana och förebyggande meddelanden”, men även de skador är omdiskuterad.

En genomgång av tillgängliga uppgifter publicerade Lancet Psychiatry 2007 drog slutsatsen att det fanns tillräckliga bevis för att varna unga människor att marijuana användning kan ” ökar risken för att utveckla en psykotisk sjukdom senare i livet ” , men att ytterligare långtidsstudier skulle vara osannolikt att reda ut om marijuana orsakar psykos .

Många amerikanska forskare har klagat på att en brist på vetenskaplig kvalitet marijuana har gjort att undersöka dessa frågor nästan omöjligt . Fram till augusti , är den enda licensierade leverantör av marijuana för vetenskaplig forskning i USA University of Mississippi .

I november kommer invånarna i Arizona , Kalifornien , Maine , Massachusetts och Nevada rösta om att legalisera marijuana för fritidsändamål . Arkansas , Florida , Montana och North Dakota röstar om huruvida att legalisera medicinsk marijuana .

Några av de mest angelägna frågorna om marijuanaanvändning, såsom association med psykiska störningar, nedsatt körning eller effekterna av legalisering inte behandlas i studien. Inte heller var barndomen eller ungdomar marijuanaanvändning.

Taggar Cannabisbruk Livsstil Studie Trafiken

Annons

THCH vape Sverige

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda