Marijuanaföretag i Kalifornien får sitt första kommersiella försäkringsbolag

Publicerad:
Cannabis
close up of a stash of medicinal marijuana for a concept ** Note: Shallow depth of field

Golden Bear Insurance Company är den första kommersiella leverantören som kan erbjuda försäkring för Kaliforniens licensierade marijuanaföretag.

Kaliforniens licensierade marijuanaföretag kan nu köpa kommersiella försäkringar för första gången, meddelade statens försäkringskommission under torsdagen.

Golden Bear Insurance Company godkändes för att börja erbjuda kommersiell försäkring till statens lagliga cannabisföretag tidigare i veckan, bekräftade Erik Olsen, en talesman för företaget, till HuffPost.

Företaget är det första kommersiella försäkringsbolaget för marijuanaföretag i staten, men kommissionären Dave Jones hoppas att antalet växer.

”Konsumenter som besöker cannabisföretag, arbetare som jobbar där, företag som säljer produkter till eller hyrar ut egendom till cannabisföretag och investerare, ägare och operatörer av cannabisföretag – alla borde ha försäkringsskydd tillgänglig för att hjälpa dem att återhämta sig om något går fel precis som om någon annan legaliserad verksamhet gör det”, säger Jones i ett uttalande.

Lagliga marijuanaföretag har länge kämpat för att hitta försäkringsleverantörer som kan täcka sina företag, på grund av plantans fortsatta olagliga status på federal nivå. Men vissa försäkringsbolag har börjat hjälpa marijuanaföretag i stater som har legaliserat marijuana för rekreations- eller medicinska ändamål.

Kalifornien producerar stora mängder marijuana och har gjort det i flera år. År 1996 blev det den första staten i landet att legalisera medicinsk marijuana. Nu, mer än 20 år senare, har 28 andra stater också legaliserat cannabis för medicinska ändamål. Åtta stater, inklusive Kalifornien, har också helt legaliserat plantan för vuxna.

Det nya initiativet är ett resultat av Jones arbete. Tidigare i år uppmanade han kommersiella försäkringsbolag att hjälpa statens cannabisindustri.

Golden Bear är inte det första företaget i landet som valt att försäkra cannabisföretag, men de är den första ”kommersiella operatören”. Jones sa att det för närvarande finns 25 andra aktörer som tillhandahåller det som kallas överskottsförsäkringar – som i huvudsak är en riskfylldare form av försäkring som de flesta företag inte tillhandahåller.

Den nya försäkringen kommer i kölvattnet av förödande bränder som drabbat norra Kalifornien, och allvarligt skadat marijuanabönders grödor, företag och försörjning. Dussintals cannabisodlingar i regionen lider stora förluster från bränderna, som förstörde lador, byggnader och skadade eller förstörde cannabisgrödor. En jordbrukare, som bad om att förbli anonym, berättade för HuffPost att deras förluster överstiger 1 miljon dollar.

Genom att tillåta en kommersiell operatör som Golden Bear på marknaden kommer det också att bli lättare att täcka framtida förluster, som för närvarande inte täcks av överskottsförsäkringar, sade Jones.

På frågan om det finns risk för ett federalt ingripande, särskilt under en Trump-administration som är mer negativt inställd till en legalisering än sin föregångare, sade Jones: ”Vi tror att risken för att ett federalt ingripande mot ett försäkringsbolag är låg. Det faktum att 25 andra företag tillåter överskottsförsäkringar visar för närvarande detta”.

Förespråkare av laglig marijuana berömde företaget.

”Detta är ännu ett tecken på att marijuana blir mer vanligt”, säger Tom Angell, ordförande för Marijuana Majority. ”Från undersökningar som visar ökat stöd för legalisering till stora företag som blivit mer bekväma att arbeta med branschen, är det klart vart vi är på väg – bort från förbudets era och det går snabbt”.

Stödet för en legalisering i USA är historiskt hög. Förra veckan fann en Gallup-undersökning att 64 procent av amerikanerna stödjer laglig marijuana – den högsta nivån av offentligt stöd för en legalisering sedan organisationen ställde frågan för nästan fem årtionden sedan. Undersökningen visade även att en majoritet av republikanerna och demokraterna uttryckte stöd för laglig marijuana.

Taggar Cannabisindustrin Cannabisodling Försäkring Kalifornien Legalisera cannabis

Annons

THCH vape Sverige

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda