Kommersiellt företag får odlingslicens för cannabis i Australien – för första gången

Publicerad:
Medicinsk marijuana Australien

Cannoperations, ett helägt dotterbolag till Cann Group Ltd, har blivit det första företaget att få tillstånd för att producera och odla medicinsk cannabis i Australien.

Australiska Office of Drug Control, gjorde tillkännagivandet den 8 mars, bara veckor efter att de beviljat Cann Group en licens för att odla cannabis till medicinska forskningsändamål .

Medan licenser tidigare utfärdats till statliga myndigheter, är detta första gången som ett kommersiellt företag beviljats tillstånd. Cann Group har inte meddelat om de också har ansökt om en tillverkningslicens eller om företaget kommer att förse cannabis åt andra tillverkare.

Förra månaden meddelade den viktorianska delstatsregeringen att de hade skördats den första skörden av medicinsk cannabis som odlats under det nya australiska systemet. Den skörden har reserverats för att behandla fall av allvarlig epilepsi. Cann Group förväntas rulla ut privat producerade grödor senare i år.

Victoria-baserade Cann Koncernen öppnade sina dörrar i 2014, och leds för närvarande av VD:n Peter Crock, som kom till företaget från Nufarm, ett kemiföretag för jordbruk. Styrelseordförande Allan McCallum härstammar också från jordbruket, och har varit ordförande åt flera bioteknikföretag.

Företaget har flyttat in i den australiensiska marknaden väldigt snabbt, och är det första företaget att ta emot både forskning och kommersiella licenser. Enligt deras finansiella rapporter har verksamheten redan spenderat en halv miljon dollar på plantor och utrustning.

Utöver att odla cannabis för forskningsändamål, har Cann Group också uppgett att de kommer att förse andra forskare med sin cannabis gröda. De har redan ingångna avtal i växtgenetik, avel, odling, extraktion, analys, och produktionsmetoder.

Office of Drug Control har tydligt sagt att licensierad medicinsk cannabis produktion enbart är avsedd för Australiens hemmamarknad. ”För att säkerställa att tillräcklig produkt finns tillgänglig och tillgodose behoven av australiska patienter, kommer export av inhemskt odlad cannabis eller medicinska cannabisprodukter inte tillåtas vid denna tidpunkt”, sade byrån nyligen.

Under tiden måste odlare och producenter hitta marknader i hemlandet för deras lagliga medicinska cannabis. De kommer också att behöva bevisa för Office of Drug Control att de har ett avtal med en tillverkare som vill köpa den cannabis som de planerar att odla, och bara odla så mycket som villkoren för deras tillstånd tillåter.

Landet lättade tidigare restriktioner för importerad cannabis i syfte att öka utbudet, som varit lågt på grund av för många patientens behov.

Byrån hävdar att deras system redan ger läkare ”större valmöjligheter för behandling”. Men för patienter som väntar på tillgång till säkra, prisvärda produkter, kan framsteg som dessa verka små.

Taggar Cannabisindustrin Cannabisodling Epilepsi Medicinsk marijuana

Källa leafly.com

Annons

THCH vape Sverige

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda