Föräldrar i Queensland oroliga för sjuka barn efter polisen beslagtog cannabisolja

Publicerad:
Queensland

Oroliga föräldrar har uttryckt oro för dussintals sjuka barn i Queensland efter polisens razzia hos en oljeproducent i södra Australien.

Polisen stormade igår Jenny Hallams egendom i Hillier och beslagtog kemikalier och andra ämnen för vetenskaplig testning, men inga anklagelser har ännu framförts.

Räden väckte upprördhet eftersom Hallam levererade oljeprodukter från cannabis, utan kostnad, till hundratals sjuka australier.

Steve Peek från Brisbane sa att hans åttaåriga dotter Suli förlitar sig på Hallams cannabisolja för att kontrollera sina anfall.

”Vi har bara tillräckligt så det räcker till nästa vecka”, berättade han för ABC.

”Igår, för att få det att räcka längre, gav vi henne inte middagsdosen och vid kl 05:45 i går kväll började hon få krampanfall”.

En förespråkare av medicinsk cannabis kontaktade den södra australiska polisen igår. ”De inser att de har gjort fel, men de hade inget val eftersom någon gjort ett klagomål”, sade Peek. Han berättade att polisen föreslog att han skulle kontakta södra Australiens ombudsman.

Rebecca Brisdon, som är en förespråkare för medicinska cannabisbrukare vid Sunshine Coast, sade hon känner till dussintals från Queensland som verkligen behöver cannabisoljan som produceras i södra Australien.

”En del patienter kan försämras inom 24 timmar, eller dö, utan det”, sade hon.

”Leveranser skickas inte ut, så dessa patienter kan få slut på några dagar”.

”I en perfekt värld, skulle myndigheterna i södra Australien ge tillbaka oljan. Det är vår stora oro just nu, eftersom dessa barn verkligen behöver det”.

I Queensland ger de nya lagarna som antogs i oktober, läkarna större befogenheter att förskriva medicinsk cannabis till vissa patienter från mars 2017.

Taggar Cannabisolja Medicinsk marijuana Queensland

Källa abc.net.au

Annons

CBG9 Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda