En pappa står anklagad för att ha tillverkat cannabisolja till hans dotter

Publicerad:
Katelyn

Fadern till ett barn som varit frontfigur för medicinsk cannabis, föll i tårar när polisen konfiskerade läkemedlet från deras hem, enligt en video som visas i domstol när han svarade på anklagelserna om odling och innehav.

Michael Lambert kom till domstolen omgiven av sin familj, inklusive hans femåriga dotter Katelyn som har en allvarlig form av epilepsi som kallas Dravets syndrom.

Lambert medgav att han hade agerat olagligt genom att odla cannabis, men hävdade att det var av nödvändighet för att behandla sin dotter som lider av kramper, som traditionella läkemedel endast kan minska.

”Jag är säker på att min dotter var i stor fara”, sade han.

Lambert började ursprungligen importera cannabisolja från Danmark, men började sedan odla för egen försörjning efter fruktan om att utländska leveranser kan ta slut.

Enligt åtalet fanns alternativa och lagliga behandlingar som är tillgängliga för Lambert, och domaren ifrågasatte också om hemmagjord cannabisolja hade samma effektivitet som den olja som produceras under kliniska förhållanden.

Men barnläkare Dr Adam Buckmaster berättade för domstolen att han träffat Katelyn en månad efter det att hennes far började administrera henne med cannabisolja innehållande ett extrakt som kallas Cannabidiol (CBD).

Han beskrev det som ”en betydande förbättring” i hennes tillstånd och sa: ”Jag tror att dessa förbättringar endast kan ha uppnåtts med CBD”.

Dr Buckmaster berättade att hon var ”glad, interaktiva och social”.

Domstolen fick en DVD-inspelning av polisens husrannsakan i Lamberts egendom.

Han visade villigt polisen runt huset och gav dem cannabisprodukter, inklusive två behållare med torr cannabis, ett rör av cannabisolja och cannabisplantor.

I inspelningen, berättade Lambert för polisen att han hade en spruta i kylen.

”Du har den och vi måste ta den”, sade polisen.

”Det är olagligt”.

En känslomässig Lambert började gråta när han försökte behålla oljan för att kunna administrera den till sin dotter under natten.

”Varje anfall är en spark i huvudet för min dotter”, ropade han.

”Vi vet att hon skadats av anfallen före medicinsk cannabis men sedan hon tagit det har hon mått riktigt bra”.

Katelyns farfar, Barry Lambert, avslöjade att Katelyn på grund av medicinsk cannabis inte hade varit inlagd på sjukhus och att hon inte hade upplevt några anfall under de senaste 20 månaderna.

Att vidta rättsliga åtgärder mot någon som odlat cannabis av hälsoskäl, skiljer sig inte från att tala om för folk att de inte får äta apelsiner för att få i sig vitamin C, sade Barry Lambert.

Han sade att det bara fanns 23 läkare i Australien som kan skriva ett recept för Epidiolex, en laglig cannabidiol produkt som bara varit framgångsrik i cirka 30 procent av fallen.

Det handlar om en läkare per 1 miljon människor. Det är helt ogenomförbart och det kommer aldrig att fungera.

Barry sa att det hans son gjorde för Katelyn var livräddande och att regeringen också har en skyldighet att skydda sina medborgare.

Taggar Cannabisodling Cannabisolja CBD Dravets syndrom Epidiolex Epilepsi Medicinsk marijuana

Annons

THCPO Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda