Mexiko beviljar första licens för cannabisodling

Publicerad:
Cannabisplantor

Mexikos hälsoreglerande byrå tilldelade denna vecka landets första kommersiella odlingslicens för cannabis.

Mexikos regering beviljade på torsdagen sin första licens för cannabisodling i landet. Mexican Health Regulatory Agency tilldelade licensen till Xebra Brands som gör det möjligt för den att importera och förvärva cannabisfrön, odla och skörda, bearbeta och producera cannabis och sälja cannabisprodukter både inhemskt och genom export.

Licensieringen kommer två år efter att Mexikos högsta domstol bestämde att ett cannabisförbud var okonstitutionellt vilket ledde till att cannabisreformerna godkändes av federala lagstiftare.

I ett pressmeddelande sade Jay Garnett, VD för Xebra Brands, att licensen ”representerar ett viktigt ögonblick för cannabis globalt med det första godkännandet för full odling, skörd, bearbetning och kommersiell verksamhet till ett företag i Mexiko.”

”Detta godkännande följer år av hårt arbete och fokus av ett hängivet team och är bara början på vad Xebra har lagt som grunden för tillväxt. Vägen är nu klar för Xebra att fortsätta framåt för att låsa upp de kommersiella möjligheterna som finns. Vi är glada över att starta processen med att engagera oss med potentiella partners och intressenter genom olika kommersiella gemensamma venturer/partnerskap.”, sade Jay Garnett i ett uttalande.

År 2021 röstade Mexikos högsta domstol enhälligt för att bevilja Xebra Mexiko ett oåterkalleligt föreläggande för att kommersialisera cannabisprodukter. Det sista steget krävde att tillsynsmyndigheterna skulle leverera formella godkännanden.

De behörigheter som mottogs av Xebra inkluderar standardvillkor för säkerhetsprotokoll, säkerhetsåtgärder, saniteringsprocesser, skadedjursförfaranden och bestämmelser om inspektion och rapportering, meddelar företaget. Xebra uppfyller nu branschstandarderna och tillåts sälja produkter som innehåller mindre än 1% THC.

Senast ändrad:

Taggar Cannabisodling Xebra Brands

Annons

CBD Buds

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda