Cannabisfabriken i Danmark kommer att anställa 100 personer

Publicerad:
Cannasplantor

Ett danskt och ett kanadensiskt företag investerar tillsammans 100 miljoner i cannabisproduktion. Och de förväntar sig att behöva anställa 100 personer till att trimma och skära plantorna som ska säljas som läkemedel till sjuka.

Kanadensiska Canopy Growth har tillsammans med Danish Cannabis har köpt Neltbakken Gartner, som ligger lite utanför Lumby i norra Odense, Danmark.

Direktör Lars Thomassen säger till fyens.dk att cannabisproduktionen är mycket arbetskrävande och att de behöver ha upp till 125 arbetare. Idag finns det 25 personer anställda.

”Vi antar att vi kan börja producera redan om ett par månader,” säger direktören.

Igår var Danmarks hälsovårdsminister Ellen Trane Nørby i Israel för att besöka några av landets sjukhus och producenter av medicinsk cannabis.

I årtionden har Israel producerat cannabis och har många års erfarenhet inom detta område.

”Danmark är väldigt grönt på detta område, och vi måste naturligtvis lära oss från andra länder som Israel, som har lärt sig möjligheter och utmaningar i produktionen av medicinsk cannabis, utvecklingen av regler och sjukhusens roll”, säger Ellen Trane Nørby i ett pressmeddelande från Government.dk.

Från och med 1 januari 2018 kan flera patienter få medicinsk cannabis från sin läkare. Det är ett pilotprojekt på fyra år.

Läkare får omfattande instruktioner för att förskriva medicinsk cannabis.

Privata aktörer får odla medicinsk cannabis i Danmark i samband med pilotprogrammet.

Operatörerna måste dock ha tillstånd från myndigheterna som behöver rena och standardiserade produkter.

Senast ändrad:

Taggar Cannabisodling Canopy Growth Danish Cannabis Medicinsk marijuana

Annons

THCB Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda