Cannabisfabriken i Danmark kommer att anställa 100 personer

Publicerad:
Cannasplantor

Ett danskt och ett kanadensiskt företag investerar tillsammans 100 miljoner i cannabisproduktion. Och de förväntar sig att behöva anställa 100 personer till att trimma och skära plantorna som ska säljas som läkemedel till sjuka.

Kanadensiska Canopy Growth har tillsammans med Danish Cannabis har köpt Neltbakken Gartner, som ligger lite utanför Lumby i norra Odense, Danmark.

Direktör Lars Thomassen säger till fyens.dk att cannabisproduktionen är mycket arbetskrävande och att de behöver ha upp till 125 arbetare. Idag finns det 25 personer anställda.

”Vi antar att vi kan börja producera redan om ett par månader,” säger direktören.

Igår var Danmarks hälsovårdsminister Ellen Trane Nørby i Israel för att besöka några av landets sjukhus och producenter av medicinsk cannabis.

I årtionden har Israel producerat cannabis och har många års erfarenhet inom detta område.

Relaterade artiklar:

Danmark vill legalisera cannabisodling - ska skapa nya arbeten
Danskar med epilepsi ska få medicinsk cannabis

”Danmark är väldigt grönt på detta område, och vi måste naturligtvis lära oss från andra länder som Israel, som har lärt sig möjligheter och utmaningar i produktionen av medicinsk cannabis, utvecklingen av regler och sjukhusens roll”, säger Ellen Trane Nørby i ett pressmeddelande från Government.dk.

Från och med 1 januari 2018 kan flera patienter få medicinsk cannabis från sin läkare. Det är ett pilotprojekt på fyra år.

Läkare får omfattande instruktioner för att förskriva medicinsk cannabis.

Privata aktörer får odla medicinsk cannabis i Danmark i samband med pilotprogrammet.

Operatörerna måste dock ha tillstånd från myndigheterna som behöver rena och standardiserade produkter.

Last modified:

Cannabisodling Canopy Growth Danish Cannabis Medicinsk marijuana

Källa:

#20 - Wally Johnson om AKC

I denna veckan avsnitt har jag haft en bra ursäkt att träffa Wally Johnson igen, igen. Han berättar om förändringarna som ska göras i AKC (Facebookgruppen Avkriminalisera cannabis), hur det...

#19 - Valdemar igen

I denna veckans avsnitt har jag en bra ursäkt att träffa Valdemar igen. Ni kanske är smått bekanta med denna kloka lustigkurre sen avsnitt #10 och Nyhetsspecial med paneldiskussion.  Vi skippar...

Debatten om cannabis – Halmdockor och osanningar

Att skapa en halmdocka innebär att en debattör bygger upp en nidbild av sin motståndare och argumenterar mot denna istället för vad den andra parten egentligen säger. Detta är precis vad de...