Danska företag köar för att odla cannabis

Publicerad:
Cannabisodling

Från och med årsskiftet kommer vissa patienter att på försök kunna behandlas med medicinsk cannabis i Danmark.

Trots att Folketinget i Danmark fortfarande ännu inte har fattat beslut om odling av cannabis har 13 företag redan begärt tillstånd från Läkemedelsstyrelsen för att göra det, skriver DR Nyheder.

Liselott Blixt från Dansk Folkeparti hoppas på att konkurrens mellan företag kan leda till en prissänkning av produkten.

Ett av företagen säger sig vilja leverera billigare medicinsk cannabis, som i dag kan kosta mellan motsvarande 300 och 800 euro för en patient varje månad.

Försöket med medicinsk cannabis ska pågå under fyra år i Danmark och väntas omfatta omkring 1 500 personer som drabbats av sjukdomar som cancer och skleros. Efter testperioden kommer det att beslutas om att göra allt permanent.

Ett av de företag som har ansökt om att odla medicinsk cannabis är Danish Cannabis, som ligger i Djursland. I slutändan är målet att sänka priset genom att tillföra mer till marknaden.

”Idag kostar det 2 000 till 6 000 kronor per patient per månad för att ordineras medicinsk cannabis, och vi har ett mål att till sist halvera det, säger Lars Tomassen, chef för Danish Cannabis, till DR Nyheder.

”Naturligtvis vill vi tjäna lite pengar, men om vi kan bidra till att utveckla ett offentligt läkemedel ur en 4000 årig produkt, så har jag gjort en viss skillnad på den här jorden. Så om gud, Lægemiddelstyrelsen, borgmästaren och de övriga politikerna vill, kommer vi att vara redo efter sommaren 2018”.

Taggar Cannabisodling Danish Cannabis Medicinsk marijuana

Källa di.se

Annons

CBG9 Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda