Japansk vaktmästare odlade cannabisplantor förklädda som bonsai-träd

Publicerad:
Bonsai gubbe
Nice Happy Image Of a Senior man who grows his own medicine

Plantorna trimmades för att se ut som dekorativa bonsai träd.

Hårda påföljder och strikta regler har i stor utsträckning stampat ut någon större cannabiskultur i Japan. Blir man påkommen kan det redan första gången sluta med en femårig dom. Arrester av människor som har så lite som 11 gram går till nyheterna.

För många i landet är det bara inte värt risken. Om du stöter på någon på trottoarerna i Shinjuku som frågar dig om var du kan hitta lite bra gräs, gör dig själv en tjänst och fortsätt gå.

Det är alltså ingen överraskning att de flesta vanliga japaner i Japan inte känner till tekniker för cannabisodling.

Myndigheterna i Osaka arresterade Satoshi Ohashi, en 35-årig sanitetsarbetare, för att ha odlat cannabis. Mannen hävdade att plantorna var avsedda för personligt bruk, men mängden cannabis i Ohashis besittning var inget de kunde ignorera. Polisen konfiskerade 21 cannabisplantor och 212 gram marijuana, värda omkring 1,2 miljoner yen (cirka 10 000 dollar) på gatan.

Vad som var mer intressant var att vaktmästaren skar sina växter kort. Bokstavligen. Han klippte och beskärde hans plantor inte som man vanligen för med cannabis, utan som dekorativa bonsai träd. Medan de flesta cannabisplantor kan växa upp till en meter klippte Ohashi sina redan vid 40 cm.

När han pressades av myndigheterna sa Osaka-vaktmästaren att det var för att spara utrymme. Så han kunde bara få ut det mesta möjliga i hans lilla lägenhet. Men samtidigt sa Ohashi att det var första gången han ”producerade så mycket gröda”.

Enligt polisen blev Ohashi inspirerad till att utveckla sin bonsai-stil för fem år sedan efter att ha forskat på nätet. Det är synd att Ohashis talanger blir bortkastade i ett land som inte kan uppskatta dem.

Taggar Bonsai Cannabisodling

Källa herb.co

Annons

THCH vape Sverige

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda