Gränsbevakare i Texas beslagtog nästan två ton cannabis – kamouflerad som lime

Publicerad:
Lime

Gränsbevakare hittade nästan två ton marijuana kamouflerade som lime vid gränsen mellan USA och Mexiko.

Tull och gränsbevakaren Pharr från Texas, beslagtog 1790 kg cannabis från den kommersiella transporten den 30 januari.

En hel del buds packade inuti urgröpta gröna skal som diskret blandats med verkliga limefrukter, tog sig nästan över den mexikanska gränsen. Lastbilen var lastad med 34.764 falska frukter.

Det tog ett bild-inspektionssystem och ett K-9 team, för att upptäcka att över 34 tusen limefrukter inte hade någon saft inuti dem.

Gränsbevakarna upptäckte nästan 1 800 kg cannabis när de visste var de skulle leta. De är uppenbarligen handgjorda, handmålade falska limefrukter som, när man kollar på bilder, ser ut som målade påskägg med brännskada.

”Våra CBP officerare fortsätter att utveckla sin kunskap om smugglingsmetoder, det gör det möjligt för dem att stoppa dessa försök att föra in narkotika i vårt land”, sade Port Director Efrain Solis Jr i ett uttalande.

Cannabisen värderas till 789.467 dollar, och Homeland Security undersöker fallet.

Smugglare har länge försökt använda falska produkter för att föra in marijuana i USA. Förra året hittade man 1130 kg marijuana fyllda till falska morötter som blandats tillsammans med den äkta varan, vid samma gränsövergång. Den 17 januari hittades 1360 kg cannabis maskerade som färska vattenmeloner.

Taggar Smuggling

Annons

CBG9 Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda