Man gripen efter att ha ändrat ”Hollywood-skylten” till ”Hollyweed”

Publicerad:
Hollyweed

Zachary Cole Fernandez, 30, greps på måndagen, en vecka efter att ha använt vita presenningar för att ändra Los Angeles ikoniska landmärke.

En konstnär har gripits misstänkt för olaga intrång i samband med att den berömda Hollywood-skylten ändrades till ”Hollyweed” på nyårsdagen, rapporterar flera amerikanska medier. Skylten blev inte skadad av tilltaget, men bokstäverna ändrades tillfälligt, uppger polisen.

Fernandez överlämnade sig själv tillsammans med sin advokat och är misstänkt för olaga intrång, sade polisen.

Övervakningsfilmer visar hur en svartklädd man under nyårsnatten klättrar upp för skyltens stegar och hänger presenningar över bokstäverna ”oo” för att ändra dem till ”ee”. En av presenningarna var pyntad med ett fredstecken, den andra med ett hjärta.

Fernandez, en konstnär, hade redan berättat om sitt stunt i en intervju för tidningen Vice, innan polisen visste att det var han. Fernandez berättade för Vice att han hade hört någon som gjort samma sak på 1970-talet, och han försökte upprepa det för att ”föra positivitet in i världen”.

Fernandez kommer att släppas mot borgen på 1.000 dollar, cirka 9.000 kronor men måste återvända till domstolen den 15 februari sade polisen.

Splifa.se har tidigare skrivit om att ”Hollywood”-skylten ändrades till ”Hollyweed”.

Aktivism Hollywood Los Angeles Normalisera

Källa:

Man som avtjänar livstid för marijuana talar ut

Vid 70 år, hade John Knock stora förhoppningar om att han skulle ingå i USA:s förre president Barack Obamas benådningar. Dagar efter att John Knock fick veta att hans ansökan om benådning...

Washington säljer nästan mer cannabis än alkohol

Cannabishandeln i Washington har nästan gått om sprit försäljningen. Vid årets andra kvartal, nådde marijuana försäljningen en topp på 212.000.000 dollar i jämfört med 249.000.000 dollar...

Cannabisodlare sökes

Spliffa.se letar ständigt efter nya idéer för att förbättra webbplatsen och vårat innehåll. Nu har vi alltså ett nytt projekt på gång, där vi behöver din hjälp. Tanken är att streama...