Man gripen efter att ha ändrat ”Hollywood-skylten” till ”Hollyweed”

Publicerad:
Hollyweed

Zachary Cole Fernandez, 30, greps på måndagen, en vecka efter att ha använt vita presenningar för att ändra Los Angeles ikoniska landmärke.

En konstnär har gripits misstänkt för olaga intrång i samband med att den berömda Hollywood-skylten ändrades till ”Hollyweed” på nyårsdagen, rapporterar flera amerikanska medier. Skylten blev inte skadad av tilltaget, men bokstäverna ändrades tillfälligt, uppger polisen.

Fernandez överlämnade sig själv tillsammans med sin advokat och är misstänkt för olaga intrång, sade polisen.

Övervakningsfilmer visar hur en svartklädd man under nyårsnatten klättrar upp för skyltens stegar och hänger presenningar över bokstäverna ”oo” för att ändra dem till ”ee”. En av presenningarna var pyntad med ett fredstecken, den andra med ett hjärta.

Fernandez, en konstnär, hade redan berättat om sitt stunt i en intervju för tidningen Vice, innan polisen visste att det var han. Fernandez berättade för Vice att han hade hört någon som gjort samma sak på 1970-talet, och han försökte upprepa det för att ”föra positivitet in i världen”.

Fernandez kommer att släppas mot borgen på 1.000 dollar, cirka 9.000 kronor men måste återvända till domstolen den 15 februari sade polisen.

Splifa.se har tidigare skrivit om att ”Hollywood”-skylten ändrades till ”Hollyweed”.

Taggar Aktivism Hollywood Los Angeles Normalisera

Annons

THCH vape Sverige

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda