3 poliser avgår efter att ha tvingat en man äta marijuana

Publicerad:
Polisman

Tre poliser i Phoenix har avgått efter en man påstod att de tvingade honom att äta marijuana i hans bil för att undvika bli skickad till fängelse, sade chefen Joseph Yahner.

En fjärde polis, Jeff Farrior, blev degraderad för att ha varit medveten om incidenten och valt att inte vidta lämpliga åtgärder, rapporterar Yahner.

”Deras handlingar är skrämmande och oacceptabla. Detta beteende är emot allt som vi står för”, sade Yahner.

Polisen identifierade de tre som slutar som Richard G. Pina, Jason E. McFadden och Michael J. Carnicle.

Två av dem utreds som kriminella och av institutionen, sade Yahner, och tillade att den tredje polisen anses vara ett vittne till handlingen och är föremål för bara den administrativa undersökningen.

Yahner berättade att alla polisernas videokameror var avstängda och registrerade inte händelsen när en 19-årig man från Phoenix stoppades för en trafik företeelse runt 3:30 i mitten av September. Mannen, vars namn inte släpptes av polisen, utfärdade en stämning och fick sin bil bogserad.

Han berättade senare för en annan polisman att poliserna hade krävt att han skulle äta marijuana, uppskattat till ca ett gram, eller bli skickad till fängelse.

Mannen rapporterade att han kände sig sjuk efter marijuana intaget av okänd styrka, men behövde inte någon medicinsk behandling, sade en polistalesman.

Yahner kallade anklagelserna om polisernas agerande ”störande och upprörande”.

De tre poliserna som slutat jobbade alla det första året i Phoenix och var provanställda, enligt Yahner.

”Jag tänkte att avskeda dem. Men de valde att avgå”, sade han.

Yahner avböjde att diskutera detaljer om de kriminella och interna utredningarna.

Taggar Polisen

Källa hightimes.com

Annons

CBD Buds

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda