Människor står ute i regnet i dagar för cannabislicenser

Publicerad:
Kö

Det är bilden av Green Rush. Mängder av människor campar dagar i regn för cannabislicenser.

I Jackson Countys Leoni Township tycks loppet om att söka ett lagligt tillstånd börjat – även dagar innan ansökningarna officiellt öppnade.

Ansökningsperioden för tillstånd i Michigan börjar den 15 december. Men de som hoppas kunna komma in i den lagliga cannabisindustrin kanske inte måste vänta så länge.

Medical Marihuana Facilities Act, som passerade förra året, ger lokala myndigheter befogenhet att ge tillstånd till potentiella odlare och apoteksägare.

Även om det inte är samma sak som en statslicens kan Medical Marihuana Licensing Board ta hänsyn till lokala tillstånd och godkännande när man bestämmer sig för att godkänna eller neka någons ansökan om en statslicens.

I Michigans Leoni Township började myndigheterna acceptera ansökningar om odling-, test- och försäljningstillstånd den 1 november.

De är den enda staden i deras län som gjort detta djärva drag. Eftersom så många hoppfulla tror att ett lokalt tillstånd är nyckeln till att förvärva en statslicens och på grund av processen ”först till kvarn”, har en kö bildats utanför Leoni Town Hall i flera dagar.

Människor campar utanför som om de försöker få biljetter till en konsert. Och med god anledning. Även om det inte finns någon gräns för antalet odlings-, testnings- eller bearbetnings-anläggningar i Leoni Township, finns det en gräns för hur många apotek som får tillåtas.

Gränsen på apotek som tillåts i staden är sex. Vilket är en av anledningarna till campingen.

Hoppfulla kommer att behöva betala 5.000 dollar per anläggning som de vill öppna och bevisa att de har 250.000 dollar tillgängligt. Ansökan kräver också en bakgrundskontroll och bevis på en hållbar affärsplan.

Människor har campat utanför en kommunal byggnad för att ta sig in i den lagliga cannabisindustrin.

Enligt rapporter visade sig vädret ovänligt och ibland fientligt. En sådan bild visar engagemang. Det visar beslutsamhet och en hög grad av engagemang för hoppet om en bättre framtid. Det visar en industriell anda och en dröm om att utnyttja kapitalismen för det bättre.

Taggar Apotek Cannabisodling

Källa hightimes.com

Annons

THCH vape Sverige

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda