Federala bidrag tillåter forskare att studera cannabis effekt på opioidmissbruk

Publicerad:
Medicinsk marijuana

National Institute of Health har beviljats ett bidrag på 3,8 miljoner dollar för att undersöka huruvida medicinsk marijuana minskar opioidanvändningen vid kronisk smärta.

Tidigare i veckan fick National Institute of Health (NIH) ett federalt bidrag på 3,8 miljoner dollar som gör det möjligt för forskare att studera effekterna av medicinsk marijuana på opioidanvändning.

Den femåriga utredningen kommer att genomföras av forskare vid Albert Einstein College of Medicine och Montefiore Health System, och är en viktig milstolpe i cannabisrelaterad forskning och kampen mot USA:s pågående opioidkris.

Studien syftar till att hitta bevis för att backa upp det växande antalet påståenden att medicinsk cannabis hjälper patienter med kronisk smärta att minska opioidmissbruket och lindra smärtan på ett säkrare sätt.

Forskare kommer att använda medicinsk cannabis från odlare i New York, ett viktigt steg bort från den gröda av låg kvalitet som federala entreprenörer odlar.

För att standardisera sin forskning kommer studien att fokusera uteslutande på kroniska smärta hos patienter som lider av hiv. Teamet kommer använda 250 HIV-positiva och HIV-negativa vuxna som använder opioider och har fått medicinsk marijuana godkänt av sin läkare.

Enligt Chinazo Cunningham, associerad generaldirektör för internmedicin, hoppas hans team att de finner solida bevis för att ge klarhet i denna komplexa fråga.

”Eftersom statliga och federala regeringar inte klarar av de komplicerade frågorna kring opioider och medicinsk marijuana hoppas vi kunna tillhandahålla bevisbaserade rekommendationer som hjälper till att forma en ansvarsfull och effektiva vårdpraxis och offentlig politik, säger Cunningham.

Utvalda deltagare kommer att delta i frågeformulär online som fokuserar på deras smärtnivåer samt medicinsk och olaglig användning av både marijuana och opioider. Var tredje månad kommer patienterna även att lämna in personliga urin- och blodprover till forskargruppen.

Detta kommer att bli första gången som medicinsk cannabis undersöks vetenskapligt som en behandling för att bota opioid-användning och kommer i en tid där missbruk av receptbelagda smärtstillande läkemedel, heroin och fentanyl ökar i en alarmerande takt.

Förra veckan förklarade Donald Trump den opioida epidemin som en nationell nödsituation och sköt till med ännu mer federal finansiering för att bekämpa användningen och försäljningen av mycket beroendeframkallande opioider.

Vita husets kommission för bekämpning av narkotikamissbruk och opioidkrisen misslyckades att ta itu med medicinsk marijuana i sitt offentliga uttalande till presidenten, trots att de fått tusentals offentliga kommentarer om marijuana. De senaste nyheterna om NIH-finansiering för medicinsk cannabisforskning ger dock en glimmer av hopp till en dyster situation.

Taggar Donald Trump HIV Kronisk smärta Medicinsk marijuana Opioidepidemi Opioider

Källa merryjane.com

Annons

THCH vape Sverige

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda