Populär saudiarabisk sångare arresterad för ”dabbing” på scenen

Publicerad:
Abdallah Al Shaharani

Landets konservativa nationella kommission för bekämpning av narkotika har nyligen förbjudit gesten och hävdar att den hänvisar till marijuanabruk.

En populär saudiarabisk sångare har blivit arresterad för ”dabbing” eftersom myndigheterna anser att danssteget refererar till ”narkotikakultur”.

Dabbing är ett danssteg där en person lägger handen över huvudet som en krok samtidigt man håller ut den andra armen rakt i parallell riktning.

Inrikesministeriums nationella kommission för bekämpning av narkotika i Saudiarabien har nyligen förbjudit gesten och hävdar att den hänvisar till användningen av marijuana, rapporterar BBC.

Abdallah Al Shaharani gjorde gesten på en musikfestival i Taif, i sydvästra delen av landet.

Enligt BBC greps han efter gesten.

Mannen som också är en TV-värd och skådespelare är med i en video där han ”dabbar” till musik, ett klipp som delats online.

En affisch som publiceras av ministeriet visar en bild av en man som utför gesten, med ett stort rött kors över honom.

Skriften på affischen varnade för att gesten kan främja marijuanaanvändning och varnade för riskerna med droganvändning i samhället.

Sångaren ursäktade sig i en tweet som publicerades på söndagen.

I ett tweet som började ”fred vare med dig” sa Abdallah Al Shaharani förlåt till regeringen och till sin publik för gesten vid Taif-festivalen.

Han sa att det var oavsiktligt och spontant, han tillade också: ”Vänligen acceptera min ursäkt”.

Dabbing tros ha börjat på hiphop-scenen i Atlanta, Georgia, USA.

Gesten uppkom för ungefär två år och sedan dess har den blivit känd runt om i världen och utförs ofta av idrottare som får poäng.

Taggar Drogpolicy Hiphop Twitter

Källa mirror.co.uk

Annons

CBD Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar