Gränsbevakare hittade katapult för att skjuta cannabis över gränsen

Publicerad:
Staket

Övning för när Trumps mur kommer upp mellan Mexiko och USA?

I förra veckan upptäckte amerikanska gränsbevakare i Arizona en grupp ”bad hombres” springa runt på sin sida av staketet, så de bestämde sig för att undersöka saken.

Till deras förvåning upptäckte de en gigantisk katapult fäst på toppen av gränsstängslet nära Douglas Port of Entry, vilket är ungefär två timmar sydost om Tucson, enligt ett uttalande från tull och gränsbevakningen.

Officerarna fortsatte med att söka igenom området och hittade till slut två paket med cannabis.

Amerikanska gränsbevakare tog sedan isär cannabis-katapulten, och de mexikanska myndigheterna släpade bort den. Amerikanerna fick behålla 21 kg marijuana.

Till att döma av bilder, verkade katapulten vara gjord av fyrkantiga rör och en tung fjäder som var sammansvetsade, med bundna rep runt delar av den.

En liknande grej upptäcktes 2011 nära Arizona när trupper från nationalgardet såg smugglarna skjuta marijuana över gränsen.

Säkerhetsexperter har varnat för att, även om Trump bygger sin mur, till ett belopp av cirka 15 miljarder dollar, kommer den att göra väldigt lite för att stoppa mexikanska drogkarteller från att få in sina produkter i USA.

Mer tekniskt kunniga smugglare kommer inte att använda provisoriska katapulter för att skicka iväg smuggelgods över gränsen när de lätt kan använda drönare, som när de skickade 12,7 kg heroin till USA i april 2015 och sedan metamfetamin i augusti 2015.

Spliffa.se har även skrivit om att mexikansk polis hittade bazooka för att skjuta cannabis över gränsen.

Taggar Arizona Donald Trump Polisen Smuggling

Källa hightimes.com

Annons

CBG9 Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda