Yale öppnar nytt forskningscenter för cannabis

Publicerad:
Yale
Gräsplan utanför Yale Universitet

En av USA:s mest prestigefyllda akademiska institutioner kommer att vara platsen för ett nytt forskningscenter dedikerat till att studera cannabis.

Yale School of Medicine tillkännagav denna vecka skapandet av ”ett forskningscenter för att studera de akuta och kroniska effekterna av cannabis och cannabinoider på neuroutveckling och mental hälsa”.

Centrumet, som kallas ”Yale Center for the Science of Cannabis and Cannabinoids”, kommer att ledas av Deepak Cyril D’Souza, MD, Albert E. Kent professor i psykiatri och en ledande expert på farmakologi av cannabinoider.

Tillkännagivandet kommer bara veckor efter att Connecticut, lanserade laglig försäljning av cannabis för privat bruk. Efter att den reglerade marijuanamarknaden påbörjats slog D’Souza larm om cannabisanvändningen bland ungdomar.

”Det är lätt för ungdomar att få tag på tobak och alkohol och varför tror vi att det inte kommer att vara fallet med cannabis”, sa D’Souza till den lokala nyhetsstationen WTNH.

Enligt ett pressmeddelande om det nya cannabisforskningscentret sa universitetsledaren i sitt tillkännagivande att ”lanseringen av centret kommer i en tid av snabb kommersialisering av cannabis över hela USA”, och att det nya ”centret kommer att använda en mångsidig och multidisciplinärt tillvägagångssätt för att studera de akuta och kroniska effekterna av cannabis och cannabinoider”.

Försäljningen av laglig cannabis startade i Connecticut förra månaden. Enligt WTNH inbringade den första försäljningsveckan mer än 2 miljoner dollar.

Staten legaliserade cannabis 2021, när den demokratiske guvernören Ned Lamont, som valdes till en annan mandatperiod i förra årets val, undertecknade ett lagförslag.

”Det var därför jag lade fram ett lagförslag och arbetade hårt med våra lagstiftare och andra intressenter för att skapa ett heltäckande ramverk för en säkert reglerad marknad som prioriterar folkhälsa, allmän säkerhet och social rättvisa. Det kommer att hjälpa till att eliminera den farliga oreglerade marknaden och stödja en ny, växande sektor av vår ekonomi som kommer att skapa jobb”, sa Lamont i ett undertecknat uttalande då.

”Genom att tillåta vuxna att inneha cannabis, reglera försäljningen och innehållet därav, utbilda poliser i de senaste teknikerna för att upptäcka och förhindra rattfylla, och radera brottsregister för personer med vissa cannabisbrott, moderniserar vi inte bara effektivt våra lagar för att ta itu med orättvisor, vi håller också Connecticut ekonomiskt konkurrenskraftigt med våra grannstater.”

Lamont meddelade i december att, som en del av statens nya cannabislag, skulle cirka 44 000 individer få sina tidigare domar om marijuana upphävda i början av 2023.

”Den 1 januari kommer tusentals människor i Connecticut att få fällande domar för cannabis på låg nivå automatiskt raderade på grund av lagförslaget om legalisering av cannabis som vi antog förra året”, sa Lamont i ett uttalande då.

”Särskilt som arbetsgivare i Connecticut försöker fylla hundratusentals lediga jobb, bör en gammal dom för innehav av cannabis på låg nivå inte hindra någon från att fortsätta sin karriär, bostad, yrkes- och utbildningsambitioner.”

Taggar Connecticut Legalisera cannabis Yale

Källa hightimes.com

Annons

HHCPO Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda