Statligt godkänd medicinsk cannabis växer äntligen i Maryland

Publicerad:
Cannabisplantor

Fyra år efter att den medicinska lagstiftningen blev undertecknad, är plantorna äntligen i marken.

Medicinsk marijuana har varit lagligt i Maryland sedan 2014, men tack vare otroligt långsamma regleringsprocesser och ett antal stämningar har det gått nästan fyra år att få igång odlingen.

Nästan 13 000 invånare i staten har redan anmält sig för att komma åt naturmedicinen, och nu har statens första plantor äntligen börjat växa. Entreprenörer och lagstiftare förväntar sig att hyllorna ska vara fulla av cannabisprodukter i början av 2018.

Enligt Washington Post har minst två av statens 12 godkända cannabisodlare planterat plantorna under statens spårningssystem som inkluderar allt från frö till försäljning.

”Detta program lanseras nu”, säger Patrick Jameson, verkställande direktör för Maryland Medical Cannabis Commission. ”Vi har odlare, arbetare, ett apotek, och vi har ett labb. Marknaden kommer att avgöra hur detta går framåt”.

Maryland har ett apotek redo att fylla på sina lager, Wellness Institute of Maryland som ligger i Frederick, men resten av statens över 100 apotek med preliminärt godkännande väntar fortfarande på att få odlingstillstånd. Dessa butiker har fram till i december att hitta en lämplig plats, personal och genomgå statliga inspektioner.

Trots problem för apoteken, är dock Marylands patienter redo för att visa statliga lagstiftare fördelarna med den utlovade tillgången på cannabis.

”När vi kan gå till en apotek någonstans och plocka ut örten, är vi alla redo för det”, säger Jennifer Porcari, en mamma från Maryland som hoppas kunna behandla sin 10-åriga dotters epilepsi med medicinsk cannabis. ”De har spenderat så mycket tid på det, så det kommer att bli ett bra system”.

Ett av de två företagen som får tjuvstarta sin odling är ForwardGro. Dem publicerade nyligen ett foto på sociala medier av en statlig spårnings-tag som visar en av deras växter är nummer ”000000001” i Marylands medicinska marijuana-system.

Vid Green Leaf Medical Center i Frederick County är verkställande direktören Philip Goldberg bara glad att programmet snart kommer igång efter många år med byråkrati och skepticism.

”Vi visste att det skulle ta tid. Men trodde vi att det skulle ta fyra år? Nej, sade Goldberg. ”Men det känns väldigt bra att äntligen kunna lägga frön i marken och börja odla”.

Taggar Apotek Cannabisodling Maryland Medicinsk marijuana

Källa merryjane.com

Annons

HHCPO Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda