Tyskland vill starta program för cannabisodling under 2019

Publicerad:
Medicinsk cannabis

Tyska myndigheter säger att de räknar med att ha ett program igång för cannabisodling 2019, efter att landet godkänt lagstiftning som tillåter att vissa patienter får drogen som ett receptbelagt läkemedel.

Tysklands federala institut för kontroll av narkotika och medicintekniska produkter berättade under fredagen att de ska inrätta en ”cannabis byrå” för att övervaka programmet för cannabisodling. Man planerar att ta emot bud från hela Europeiska unionen för att hitta ett företag som kan förse Tyskland med cannabis.

Programmets första cannabis förväntas bli tillgänglig under 2019. Fram till dess kommer recept uppfyllas med importerad marijuana, som för närvarande kommer från Nederländerna och Kanada.

Regeringen har betonat att Tysklands nya regler inte betyder att marijuana kommer att vara lagligt för icke-medicinska ändamål.

Patienter i Tyskland var tidigare tvungna att söka särskilt tillstånd för att använda örten. Omkring 1000 människor gjorde det.

Berlin Cannabisodling Medicinsk marijuana

Källa:

#19 - Valdemar igen

I denna veckans avsnitt har jag en bra ursäkt att träffa Valdemar igen. Ni kanske är smått bekanta med denna kloka lustigkurre sen avsnitt #10 och Nyhetsspecial med paneldiskussion.  Vi skippar...

Debatten om cannabis – Halmdockor och osanningar

Att skapa en halmdocka innebär att en debattör bygger upp en nidbild av sin motståndare och argumenterar mot denna istället för vad den andra parten egentligen säger. Detta är precis vad de...