Staten kan inte förbjuda medicinsk marijuana på campus, men högskolor kan ha egna regler

Publicerad:
White Widow

Den medicinska marijuana lag som godkändes av Arizona väljare 2010, förbjöd innehav i fängelser, skolor och skolbussar.

En appellationsdomstol fastslog i torsdags att Arizonas högskolor och universitet kan förbjuda medicinsk marijuana på campus, men lagstiftarna kan inte göra det till ett brott.

Den medicinska marijuana lag som godkändes av Arizonas väljare 2010 tillät patienter att ha små mängder av marijuana, men förbjöd innehav i fängelser, skolor och skolbussar .

Torsdagens beslut ändrar en lag från 2012, som säger att medicinsk marijuana är förbjudet på högskolor och universitet.

Men hovrättens dom sade också att högskolor och universitet fortfarande kan förbjuda innehav av medicinsk marijuana under sina egna regler.

Beslutet är glada nyheter för en medicinsk marijuana patient som 2015 dömdes för innehav av en liten mängd marijuana i sitt studentrum vid Arizona State University.

ASU polisen hittade mannens marijuana licens i hans plånbok och fick då tillstånd att söka igenom mannens rum. Myndigheterna säger att mannen berättade för en officer var i sitt rum han hade sin medicinska marijuana.

Talesmannen Ryan Anderson sade att Arizonas allmänna åklagarkontor var besviken över torsdagen beslut, men hade inte beslutat om de skulle överklaga saken till statens Högsta domstol.

Staten har hävdat att om man tillåter marijuana bruk på campus skulle det äventyra federal finansiering för högskolor och universitet.

Dock kan den styrande staten och andra markägare fortfarande reglera vilka objekt eller material som tas med på deras egendom, så en person som bryter mot någon av institutionens restriktioner kan föras bort från fastigheten eller åtalas för intrång.

”Om staten anser det nödvändigt att skydda federal finansiering genom att förbjuda medicinsk marijuana på allmänna högskolor och universitet, då kommer inte (medicinsk marijuana lagen) att stoppa sådan politik”, skrev Swann.

Taggar Arizona Medicinsk marijuana

Annons

THCB Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda