Nya data avslöjar att fler kvinnor röker cannabis

Publicerad:
Cannabisrökning

Antalet kvinnor som röker marijuana har ökat stort sedan 2015.

I deras ”State of Cannabis Data Report” från 2016, avslöjade leveransservice företaget Eaze Insights, som leverererar medicinsk cannabis, intressant data om personer som köper cannabis. Enligt deras iakttagelser, har antalet kvinnor som röker marijuana ökat stort sedan 2015. Eaze förutspådde att cannabisrökning skulle stiga bland kvinnor, men resultaten från 2016 har överträffat deras förväntningar.

År 2016 var 25% av människorna som använder Eaze en kvinna eller 1 av 4. (Men i slutet av 2016 utgjorde kvinnor 33% av användarna, och ökade antalet till totalt 1 av 3. Det är en årlig ökning med 32%.

Vanligtvis har män alltid rökt mer cannabis än kvinnor. En studie publicerad av Columbia University drog slutsatsen att män är mer benägna att konsumera cannabis än kvinnor, särskilt under tider av stress.

Våra resultat är i linje med andra studier som dokumenterat ökad droganvändning under tider av ekonomisk osäkerhet, särskilt bland män.

Studien visade också att:

Samma sak gäller med den stora lågkonjunkturen och lägre sysselsättningsgrad i början av 2007, där låginkomsttagare män visade de största ökningarna i marijuana bruk… vilket leder till en ökning av klyftan mellan könen i förekomsten av marijuana bruk…

Med tanke på den ökade tillgängligheten av medicinska cannabis och för privat bruk, kommer båda könen sannolikt att få se en ökning. Men Eaze pekar på andra uppgifter som kan påverka ökningen av cannabis bland kvinnor.

Över 82% av de tillfrågade säger att marijuana har fått dem att minska deras alkoholintag. Hela 11% av de tillfrågade sade att de har slutat dricka helt på grund av marijuana.

Detta är betydelsefullt eftersom många studier visar att kvinnor nu kan dricka mer än män för första gången i historien.

Frekvent alkoholbruk bland kvinnor, särskilt hos mammor har blivit mer kulturellt och socialt accepterat under det senaste decenniet. I själva verket är marknadsför vinförsäljare nu direkt till mammor med varumärken såsom ”Mamma Time Out”, ”MommyJuice” och ”Stressed Mommy Wine”.

Men de skadliga effekterna av alkoholberoende är inget skämt. Enligt CDC, dricker kvinnor mer än en alkoholhaltig dryck per dag är mer benägna att få kroniska sjukdomstillstånd, inflammation, högt blodtryck, och viktrelaterade sjukdomar; ingen som orsakas av cannabis.

Cannabis har också rapporterats att hjälpa människor att välja bort av alkohol, antidepressiva, mediciner för ångest, sömntabletter och mera. Även om det rekommenderas att skippa alla droger i rehabiliteringsprogram när man ska bryta ett beroende, kan ovanstående fakta göra måttlig cannabis och/eller CBD användning till ett mer attraktivt alternativ för kvinnor under de kommande åren.

Taggar Cannabisrökning Kvinnor Medicinsk marijuana

Källa herb.co

Annons

THCH vape Sverige

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda