Kansas City röstar för att ta bort fängelse för innehav av marijuana

Publicerad:
Arresterad
Outlaw's Hands Locked in Handcuffs

Nya lagen kommer att behandla brottet på samma sätt som trafikböter.

Väljarna i Kansas City röstade överväldigande för att minska risken för fängelse hos personer som ertappats med små mängder marijuana eller tillhörande attiraljer.

Med nästan 75 procent av väljarna till förmån för initiativet, stödjer den folkrikaste staden i Missouri en mjukare lagstiftning. För närvarande kan inneha upp till 35 gram av marijuana resultera i upp till 6 månader i fängelse och en böter på 500 dollar. Enligt den nya åtgärden kommer människor som ertappats med små mängder marijuana i stället behöva betala en 25-dollars böter och tillhörande domstolsavgifter. Även om detta skulle avlägsna straffrättsliga påföljder kan tilltalade fortfarande få prickar i sina register.

Marijuana förespråkare som hjälpt samla underskrifter för att få initiativet på valsedeln, hyllar omröstningen som en seger.

”Eran av Reefer Madness i Kansas City har kommit till ett slut, och inte längre annars laglydiga medborgare kommer gripits för bara innehav av marijuana”, säger Jamie Kacz, verkställande direktör för KC NORML.

Som det ser ut nu, kan gripna med små mängder marijuana på statlig nivå få böta upp till 2000 dollar och tillbringa ett år i fängelse.

Även om det inte är vanligt att människor som ska skickas till fängelse för mindre marijuana innehav, kan kriminalregistret som kommer från en fällande dom har en förödande effekt. Att vara dömd för droger, även för marijuana, kan förhindra studenter från att få tillgång till ekonomiskt stöd eller att ta emot andra hjälpmedel på college. Dessa prickar i registret kan också hindra en persons förmåga att hitta ett jobb och i vissa fall till och med söka bostäder.

Av de mer än 8 miljoner marijuana gripandena som ägde rum i hela landet mellan 2001 och 2010, var 88 procent för bara marijuana innehav, enligt en rapport från American Civil Liberties Union.

Många ser också åtgärden som ett sätt att ta itu med nuvarande skillnader i marijuana gripanden som oproportionerligt påverkat Kansas City svarta invånare.

Även om staden tidigare haft ett program för att många gripna med små mängder marijuana ska slippa fängslande, greps mer än 1000 personer i staden för marijuana relaterade brott under 2015, och mer än hälften av dem var under 28 år, sade Kacz i en intervju förra året.

År 2016 var nästan 70 procent av alla marijuana gripna i Kansas City svarta, enligt en rapport från Kansas City Star, trots att endast cirka 30 procent av stadens invånare är svarta och studier har visat att människor av alla raser använder örten ungefär lika mycket.

Kansas Citys drag följer en trend av marijuana reformer på statlig och lokal nivå, även i städer som St. Louis. En ny lag trädde i kraft i Missouri tidigare i år, som tar bort risken för fängelse första gången någon ertappats med mindre än 10 gram cannabis.

Taggar Avkriminalisera Cannabis Kansas City Missouri

Annons

HHCPO Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda