Kommunistiska Partiet sprider lögner om cannabis

Publicerad:
Kommunism

Partiets nyhetssajt Proletäten argumenterar mot medicinsk cannabis med propaganda och desinformation.

En länk som delats på Twitter med rubriken ”Hasch och marijuana är narkotika, inte medicin” sticker till i ögonen och gör att jag måste öppna länken för att se vad det hela handlar om.

Länken leder till en artikel, från Kommunistiska Partiets nyhetssajt Proletäten, som innehåller grova faktafel och många myter som svenska politiker använt sig av under decennier.

Cannabismissbruk är kopplat till avhopp från skolan, allvarlig psykisk sjukdom såsom schizofreni, försämrat intellekt och en rad andra negativa effekter på hälsa och samhälle.

För det första så får man inte gå i skolan om man har rester från THC i urin eller blod. Blir man som elev påkommen med cannabis då blir man avstängd från skolan och tvingad att gå på urinprov tills man är ”ren”. Vilket kan ta hur lång tid som helst om man ska tro på drog(des)informationen i skolan, där dom brukar nämna att det kan ta upp till 2 månader innan kroppen gjort sig av med all THC.

När det gäller schizofreni har man trots många undersökningar inte kunnat påvisa ett kausalt samband som innebär att cannabis är orsaken till sjukdomen, att den inte skulle uppstått om inte drogen fanns med i bilden. Att ha schizofreni i släkten ses som den största orsaken till att drabbas av sjukdomen – inte cannabis. Tyvärr stoppar det inte förbudsförespråkare från att hävda att bevisen snart kommer att upptäckas.

En studie undersökte samband mellan ungdomars cannabisbruk, IQ och utbildningsnivå i på 2235 tonåringar. De som hade använt cannabis 50 gånger skilde sig inte från dom andra på antingen IQ nivå eller utbildningsresultat. Dessa resultat tyder på att ungdomars cannabisbruk inte är associerat med IQ eller utbildningsresultat när justering görs för potentiella fel, i synnerhet ungdomars cigarettanvändning. Eftersom marijuanabrukare i själva verket hade 17 gånger högre risk för att också röka cigaretter, spekulerar forskarna om att cigarettanvändning kan vara en mer tillförlitlig orsak för minskad IQ.

Allvarligast drabbade är tonåringar vars hjärnor inte är färdigutvecklade. Inte så förvånande således att ungdomar oftare söker vård för problem med cannabis än med alkohol. Detta trots att alkohol är en mycket vanligare drog.

Det finns gammal forskning som hävdar att det är farligt med cannabis för tonåringar på grund av att deras hjärnor inte är färdigutvecklade. Det har nu kommit flera nya studier som bevisat motsatsen.. Hur som helst ska ungdomar inte använda cannabis, ingen vettig cannabisförespråkare tycker det. Länder och stater som tillåter cannabis för personligt bruk har satt en åldersgräns på 18-21 år. Det är därför vi behöver en legalisering för att se till att ungdomar inte kan få tag i örten. Vi svenskar är ju så stolta över vårat kära systembolag, som hävdar att vi minskat alkoholkonsumtionen eftersom vi har ett monopol på alkohol. Då borde samma gälla för cannabis?

Anledningen till att fler ungdomar ”söker hjälp” för sitt ”miss”bruk beror på att man blir tvingad till det av både föräldrar och myndigheter när man blir påkommen med cannabis.

I Sverige är missbruket bland ungdomar lågt, jämfört med andra västländer.

Man kan omöjligtvis veta hur många ungdomar som använder cannabis eftersom få vågar prata om det när cannabis är olagligt.

Sannerligen en magisk medicin! Den hjälper ju för nästan allt. Nu väntar vi bara på påståenden om att den botar cancer så är listan snart komplett.

Ja det finns gott om bevis för att cannabis kan användas i olika cancerbehandlingar. Amerikanska regeringen anger nu på deras webbplats att cannabis har visat sig förstöra cancerceller i laboratorieexperiment. En ny studie bevisar även att cannabis hjälper cancerpatienter att oftare överleva.

Läkemedelsverkets beslut ska ses i detta större sammanhang. Men det förändrar inte skadeverkningarna av hasch och marijuana, som är väl dokumenterade.

Vilka skador pratar vi om? Cannabis är en av dom läkemedel med minst biverkningar, få upplever några alls.

Klart att cannabis kan användas som medicin, annars hade inte så många länder och stater tillåtit just det. Även Sverige har, efter press från både patienter och nordiska grannländer, godkänt obehandlad cannabis för medicinskt bruk.

Taggar Cannabisbruk Desinformation IQ Medicinsk marijuana Propaganda Tonåringar

Källa proletaren.se

Annons

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda