Vita huset varnar för tillslag mot laglig cannabis

Publicerad:
Vita huset

Vita husets pressekreterare Sean Spicer föreslog i torsdags att Trump administrationen kommer att öka upprätthållandet av federala lagar mot marijuana för personligt bruk.

Under ett dagligt informationsmöte med reportrar i Vita huset sade pressekreteraren Sean Spicer att de stater som åtnjuter skatteintäkter och skapandet av jobb efter legaliseringen sannolikt kommer att få se ett ”större verkställande” av den federala lag som förbjuder marijuana i alla dess former.

”Jag tror att vi kommer att se mer brottsbekämpning”, sade Spicer, men tillade också att politiken är ”en fråga för justitiedepartementet”.

Spicer motsäger också känd vetenskap och medicinsk forskning genom att i tysthet ge marijuana skulden för landets heroinproblem. Inte läkemedelsindustrins överdrivna förskrivning av värktabletter, nej det är marijuana som driver amerikaner till att överdosera på värktabletter och sedan, när leveransen eller deras sjukförsäkring tar slut, vänder de sig till heroin, sade Spicer.

Spicer föreslog och att Jeff Sessions, Steve Bannon och president Trump är emot laglig marijuana för personligt bruk, eftersom cannabis på något sätt, bär skulden för opioidepidemin, som började efter att recept för opioid-baserade smärtstillande läkemedel fyrdubblats.

”När du ser något som opioidepidemin blomstra i så många stater runt om i detta land, är det sista vi borde göra att uppmuntra människor”, sade Spicer.

Ökad tillgång till marijuana har faktiskt lett till ett minskat opioidmissbruk, överdoser och andra problem.

Nyheten från Vita huset är det senaste tecknet som tyder på att president Trump är redo att ta till en tuffare hållning än Obamas justitiedepartement gjorde i stater som har legaliserat användningen av marijuana för personligt bruk.
Justitieministern Jeff Sessions var tystlåten om hans inställning förra månaden under hans utfrågning.

”Att använda ett gott omdöme om hur man hanterar dessa frågor kommer att vara mitt ansvar”, sade han. ”Jag vet att det inte kommer att vara ett lätt beslut, men jag ska försöka att göra min plikt på ett rättvist sätt”.

Sessions har varit en kritiker av marijuanalagar för personligt bruk i det förflutna.

Spicer meddelade att administrationen inte kommer att ta till en tuff strategi mot medicinsk marijuana, och sa att Trump tror på cannabis förmåga att göra livet ”bekvämt” för människor som lider av försvagande sjukdomar.

Men han sa att han har en annan syn på marijuana för personligt bruk, och kopplar det till missbruk av opioider i stater över hela USA.

Det finns så gott som inga bevis alls som visar ett samband mellan missbruk av de två drogerna. Många forskare tror istället att medicinsk marijuana kan bidra till att minska efterfrågan på opioid-baserade läkemedel.

Åtta delstater och District of Columbia har legaliserat marijuana för rekreation. Tjugo andra stater har lagar som tillåter medicinsk marijuana.

Aaron Smith, chef för National Cannabis Industry Association, sade i ett uttalande att ”det skulle vara ett misstag för justitiedepartementet att gå emot väljarnas vilja och statliga myndigheter som har skapat noggranna reglerade marijuana program för vuxna användare”.

”Om administrationen letar efter sätt att bli mindre populär, skulle ett tillslag mot väljarnas godkända marijuanalagar vara ett bra sätt att göra det på”, säger Tom Angell, ordförande för Marijuana Majority.

Under valkampanjen har Trump tydligt och upprepade gånger lovat att han skulle lämna beslutet om cannabislagar till staterna. Nu när en stor och växande del av landet stöder en legalisering, skulle ett svikande av sina löften vara en politisk katastrof och en enorm distraktion från resten av presidentens agenda.

Om Trump administrationen är allvarlig med att upprätthålla federala marijuanalagar, skulle detta vara raka motsatsen till vad de flesta amerikaner vill.

71 procent av amerikanerna är emot ett federalt tillslag mot laglig cannabis, enligt siffror från en opinionsundersökning från Quinnipiac University. Den siffran skulle omfatta cirka 40 procent av den minoritet av medborgare som röstade för Donald Trump.

Trump senaste förtroendesiffror ligger på 41 procent, och en majoritet av amerikanerna tycker att presidenten är ”pinsam”.

Taggar Desinformation Donald Trump Jeff Sessions Medicinsk marijuana Opioidepidemi Opioider Propaganda Sean Spicer

Källa thehill.com

Annons

HHCPO Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda