Ny lagstiftning skulle tillåta cannabisrökning inomhus i Oregon

Publicerad:
Cannabisklubb

Kommer Portland förvandlas till västkustens Amsterdam?

Ett nytt lagförslag som granskas i Oregon skulle skapa ett system som gör det möjligt med marijuana konsumtion på licensierade evenemang och platser.

Om lagen går igenom, skulle Oregons kontrollkommission för sprit få uppdraget att reglera konsumtionen och försäljningen av marijuana på tillfälliga evenemang, inklusive licensieringen av den plats där tillfälliga evenemang hålls. Kommissionen kommer också att få uppdraget att reglera konsumtionen av marijuana hos cannabisklubbar, inklusive licensieringen av lokaler där cannabisklubbar finns.

Reglerna skulle träda i kraft i början av nästa år och det betyder att konsertlokaler, konferensanläggningar och företag ska kunna ansöka om licenser för konsumtion inomhus. Samtliga licenser skulle regleras av statens kontrollkommission för sprit, och regleras på samma sätt som barer i Oregon.

Vissa stödjer dock inte tanken att öppna cannabisklubbar inomhus för allmänheten, för många av samma skäl som amerikanska städer förbjöd rökning på barer och restauranger.

”Det försvagar Clean Air Act”, berättade Benjamin Hoffman, en barnläkare från Oregon för KTVZ nyheter. ”Vilket är en riktigt viktig del i att minska exponeringen för passiv rökning”.

Och han kan ha rätt, SB307 har faktiskt en särskild bestämmelse som undantar dessa blivande licensierade salonger och utrymmen från Clean Air Act och andra regler för offentlig användning. Dock är cannabis inte tobak, och regler för dessa salonger skulle begränsa användningen av tobak och alkohol i lokalerna.

Oregon är inte den första staten att försöka skapa cannabisklubbar, Colorado är för närvarande i färd med att starta ett pilotprogram för cannabisklubbar, men Oregons proposition skulle skapa ett bredare system.

Som med de flesta av statens marijuanalagar skulle enskilda kommuner få säga sitt i huruvida man ska tillåta cannabisklubbar. Reglerna som skulle krävas på klubbarna gäller ventilation och strikta id-kontroller.

SB307 granskas för närvarande av Oregons kommittén för Marijuana. Om lagen godkänns, och konsumtionen blir tillåten inomhus skulle Oregon bli en av USA:s mest progressiva stater när det gäller cannabis reglering.

Taggar Cannabisklubb Cannabisrökning Oregon

Källa merryjane.com

Annons

CBG9 Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda